Sluta gnälla

var det råd som en partikamrat till mig hade igår. Vi måste sluta att gnälla och se framåt istället.. Vad ska vi och vårat parti göra i morgon..Eftersom jag tycker att förslaget är bra så ska jag se vad vi ska göra i morgon..

Att bygga spårväg till Söderköping, har varit på tapeten.. Idag skriver Miljöpartisten, Ulf Nilsson i Folkbladet, att det är bättre med en järnväg. Första etappen till Söderköping och senare vidare söderut genom våra kuststäder. Bra förslag tycker jag.. Men det ska kanske kombineras med någon form av tunnelbanesystem också. Tunnelbana för snabbtrafik mellan de stora städerna i den nya regionen. Kanske ska vi börja skissa på ett spårbundet förslag som täcker hela regionen och som finns färdigt när vi inte har bränsle till våra bilar längre. Här behövs fantasi och tänkare från hela regionen..

Att lita till regionen har Norrköpings kommunledning gjort i alla år som jag minns. Men då gäller det våran fina symfoniorkester. Varje gång budgeten för kommun ska göras, så har det saknats pengar. Varje gång har kommunledningen sagt att, “vi räknar med förstärkning från övriga kommuner och regionen östsam mfl” samma blå dunster varje år och inget har hänt… Nu är det dags igen.. Men i år säger Stjärnkvist, i år får vi dem…

Ser framåt gör också vasaloppsåkarna, snart är det dags igen. Men jag fylls av tankar på ursprunget… Gustav Wasa. Vad skulle Gustav Wasa ha gjort med de onda människor som utan skrupler lurar av svenska staten, svenska företag och svenska medborgare, hutlöst stora summor pengar.. Troligen skulle han ha samlat ihop dessa rövare som skor sig så förbannat, transporterat dem till Brunkebergs torg och halshuggit dem. Men vilka är då dessa rövare idag.. Inte Danskarna, inte polacker och inte ens Norrmänen. Nej det är våra Profiterande elproducenter. Kanske också våra profittörstande höjdare i näringslivet, där måttlighet inte ingår i deras ordförråd om det inte gäller andra förståss. Men en tröst är att fler och fler vänder sig mot dessa “roffare”

Näe tacka vet jag damernas sprintstafett den var lysande. Visserligen var det väl guld som hägrade där också men på en helt annan nivå.

God dag.

2 comments

  1. Ja, vi skulle ha ha haft lägre elpris men framför allt lägre nätavgifter, sist men inte minst, lägre fjärvärmetaxor.
    Dessutom skulle vi idag ha haft kontroll på de verkliga priserna och kunnat hävda priser efter vad vårat eget energiverk skulle ha presterat. Då hade inte Oligopolet idag kunnat blåsa oss så in i helvete som det gör. /jå

  2. Satt ju brevid dig vid försäljningen av NME- minns du vad du sa? “Det här kommer att leda till Oligopol istället och leda till skyhöga elpriser”….Mmmm…Om vi inte hade sålt är din bedöming att vi då hade haft lägre elpriser i norrköping idag?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *