Vilken tur

att revisorernas granskning av mutmisstankar i Norrköpings kommun, inte gav någon mat åt alla förväntansfulla sensationsmakare… Ingenting blev det. Men å andra sidan så hade ingen givit dem det uppdraget.. De skulle bara kolla så de kontrollsystem som kommunen har är bra. Och så är det, fast egentligen finns det en del saker som inte är bra men de är så lite dåliga att man med god vilja, kan säga att det här är bra. Eller som kommunstyrelsens ordförande sa.. de, reglerna alltså, är så bra så vi kan bygga vidare på dem..

Appropå possitivt tänkande, så åker jag ofta på vägarna i och omkring Norrköping. Varje gång så undrar jag varför inte vägarna är i bättre skick. Detta trots att de ofta, är avstängt för reparationer och förbättringar. Ta tex E22 in och utfart från stan.. Där har det kostat ofantligt med pengar, köer, avspärrningar mm under lång tid. Så bara en kort tid efter att allt är klart, så är det stora hål i vägbanan… Min undran är: Kan inte vägbyggarna bättre eller har de lämnat så dåliga anbud att inte pengarna räckte till mera eller… vilket gud förbjude, har pengarna gått till annat?? Samma fundering kan jag ha gällande andra vägar och gator i Norrköping också. Kanske tid att ge revisorerna ett helt annat uppdrag framöver.. Ja jag menar inte att de ska bygga vägar.. utan bara kolla så att alla pengar för vägunderhållet verkligen går till vägunderhållet. De´är ju bra att ha koll på, under alla omständigheter.

Nu måste jag ut.. Några dagar framöver blir det ingen lugn och ro för mig. Jag är tillfälligt fosterhem för “yrvädret” hunden.. Hon håller verkligen fart på mig hela dagarna. Den livliga lilla krabaten anser att jag behöver massor med motion. Rackarns hundbuse..

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *