Nu minsan

är det ett herrans liv i naturen. Fåglarna kvittrar så det står härliga till, eller som en “riktig Östgöte säger” Fögla illvröler klocka fyra på möran.. En störning som nog de flesta uppskattar. Det har dessutom syns Tussilago och blåsippor runt omkring i byggden, så nu är det krafttag på gång i naturen. Ta tid på er och njut…

Krafttag ska det också tas mot elproducenterna med Vattenfall i spetsen. En rackarns massa miljoner delas ut bland höjdarna i vattenfall.. trots uttalat förbud för detta från regeringen.. Nu har Miljöpartiet anmält regeringen till KU för de anser inte att regeringen har ordentlig kontroll på vattenfall… Och.. vem har det? Vattenfalls höjdare gör som de vill och de kostar på sig att skita i vad vi… ägarna, säger åt dem. Jag undrar vad Gustav Wasa skulle ha gjort med dessa ordervägrare…

Nu tänker jag ta mig en tur till båtklubben som jag är med i. Det blir nog lite sliparbete i dag. Nästa dag med torrt väder, ska det på lite ny fernissa och målarfärg. Tänk vad skönt det är att ha en båtklubb och så typiskt svenskt. Här samlas vi som tycker om att vara på sjön på sommaren. Här går vi och pysslar ömsint om våra gamla båtar. Så kommer EU och gallskriker att… Ni ska minsan också betala moms i era ideella föreningar… Så snart har vi väl ingen båtklubb kvar.. EU de kan ju inte vara riktigt kloka… När vi röstade om medlemskapet i EU så röstade jag ja.. det har jag ångrat många gånger.. Undrar förresten Vad Gustav Wasa skulle göra med EU om de kom och bestämde vad vi ska göra och inte göra med våra ideella föreningar…

Tack och lov.. så är vi inte med i den “monetära unionen”… Jag tror att det betyder att vi inte har Euron som valuta i sverige. Fler och fler känner stark misstro mot Euron och det förvånar mig inte alls… Vet ni vad Euron heter i Österike… Ojrå… Det är nog många som utbrister det när de ser verkningen av Euron… Oj rå..

God vårdag på er.

1 comment

  1. Förr kallade man folkvagnen “bubblan” för just tussilago för den var först i dikena på våren.
    Ojrå
    Slipa försiktigt så du inte går igenom. Det lyckades ett par varvsarbetare med när de skulle blästra tankar. De tejpade fast dödmansgreppet och vid fikapausen så lät de blästerpistolen ligga på tankbotten. Efter fikapausen kunde de titta in nästa tank.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *