Båtliv

är det som huvudet är fullt av just nu. Som lycklig innehavare av en träbåt, så vet jag vad den här tiden på våren innebär. Jobb jobb jobb, men… angenämt arbete. Båtliv är en svensk folkrörelse.. Alla har inte insett det, framför allt kanske våra politiska partier har missat det. Att båtrörelsen är så stor i Sverige, beror på våra skyddade kuster. Vi har världsunika skärgårdar som gör det möjligt att vara ute på sjön också med små båtar. Detta medför att alla, oavsett inkomst, kan skaffa sig en liten båt för att kunna njuta av detta underbara. Här är spännvidden enorm.. från bonusstinna förtagstoppar till de alla lägsta inkomstklasserna finns representerade här.. Samtidigt och… notabena.. alla pratar med varandra. Vi har ett gemensamt intresse. När ska våra politiker inse detta??… Så snart våra partiföreträdare ser kraften i detta, så stoppar de utförsäljningen av vår skärgård… Behåll så mycket som möjligt i statlig och kommunal ägo. Sälj tex inte… Arkö lotsplats, som nu sjöfartsverket äger. Behåll det i gemensam ägo. Det är bara ett exempel. Vi måste garantera tillgängligheten till vår skärgård, den ända platsen där vi kan träffas över inkomstgränser…

Appropå gränser, så blev en hund ihjälbiten av vargar i helgen som gått. Ja inte spedwaylaget vargarna utan riktiga… Hunden tilläts av sin matte att springa lös, trots koppeltvång. Hunden, en Vachtel, är en utpräglad jakt hund med ett enorm mod. De ger sig på vilka andra djur som helst utan att förstå hur farligt det kan vara… Men nu förstår iallafall hundens ägare, matten, hur farligt det är att ha hunden lösspringande, trots koppeltvång..

Koppeltvång, har man inte på de Finska medborgarna. De har nu röstat fram ett utpräglat… missnöjesparti. “Sannfinländarna”.. Politiskt virrvarr, upprörda röster, deppiga slutsatser. Ja ja visst känner vi igen det härifrån Sverige också. Jag tänker på Ny Demokrati för några år sedan och Sverige Demokraterna idag. Varför kommer dessa partier fram.. Jo för att det finns ett missnöje bland medborgarna i landet. Så enkelt… Vem har då skapat detta missnöje?? Ja det kan man fråga sig, kanske de vanliga partiernas politik har varit sådan att det skapat missnöjet… Vi ser idag att missnöjespartiet inte… vill sälja ut gemensamma tillgångar… den utförsäljning som påbörjades av mitt… parti för ganska länge sedan. De röstar också mot vidare avregleringar… som också mitt parti påbörjade för länge sedan. Det finns många exempel på i allra högsta grad.. välmotiverat missnöje… när ska vi börja ta vara på det i mitt parti tro… Sälj inte ut våran skärgård… Varning!

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *