Ovanligt som vanligt..

Nu närmar sig påsken. Tidningarna svämmar över av prunkande annonser i vackra påskfärger. Alla vill att vi ska köpa köpa köpa… Enligt “gammal” kunskap så är påsk den helg då vi köper mest mat på året… Varför? Är vi mycket hungrigare då eller är påsken så lång och ledig så vi har tid att frossa så alldeles.. Ja jag vet inte men klart är att proppar jag i mig allt detta som handlarna vill att jag ska göra så kommer jag att spricka… Nej.. för min del blir det den vanliga maten… som vanligt..

Som vanligt kan man säga att tiden är annorlunda…En så självklar sak som rent vatten i våra kranar är inte så självklart längre. Nu har också Skellefteå, drabbats av parasiter i dricksvattnet med många människor sjuka. Vad är det som händer… Varför blir det på detta viset, skulle “Rumpnissarna” sagt. Är det så att vi har tappat kontrollen på våra avloppsutsläpp, trots rigorösa säkerhets system. Är det också så att vi har tappat kontrollen över våra reningsverk för dricksvatten… Jag bor på landet med vatten från en borrad brunn, ingen kontakt med avloppen… Skönt jag kan dricka vattenet utan oro.. fast det är klart, tänk om det är radon i det eller bly eller uran eller magnesium eller … i mitt vatten, skulle jag märka det. Äh jag tar ett glas till och litar på mitt vatten. Skål på er och tat nu lite lungt med påskmaten… Handlarna klarar sig ändå.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *