Överröstar allt.

En koltrast sitter i en grantopp på andra sidan vägen. Jag lyssnar och njuter. Solen har kommit upp över “Orrberget” och jag känner värmen komma. Då plötsligt kommer det ett jetplan i kanske 700 kilometers fart över himlavalvet. 10000 meter upp… Koltrasten bekymrar sig inte.. han bara höjer volymen på sitt kvitter och överröstar jetplanet.. Kort sagt så är det en sommarmorgon, en underbar sommarmorgon. Undrar vart de i jetplanet ska och vad de letar efter.. Livet är här, utanför min stugknut..

Livet är också Hocky VM… Vi kom två i hela världen. Vilken strålande prestation. Grattis till hockylagen och särskilt till det finska hockylaget. Tänk vad kul att vårat grannland kom etta. Men tänk också vad det är skönt att Hocky VM är slut. Nu kan de, hockyspelarna, sätta sig i parken eller på bryggan eller vid vägkanten.. och bara njuta av den svenska sommaren.

Njuter gör ju inte Libyens ledare Gaddafi… När han försöker rädda sitt land från de väpnade revoltörerna som satt igång en kupp mot hans land.. Faan trot..

TCO vill gärna att LO klipper banden med Socialdemokraterna… Vi ska jobba tillsammans i de fackliga rörelserna, med fackliga frågor. Och då tycker inte TCO att det ska finnas några kopplingar till Partier…. TCO är obildade.. tänk så mycket av våra lagar som från början varit fackliga frågor… Lagar som riksdagen stiftat under alla år med socialdemokratisk majoritet i riksdag och regering. Vilka fackliga frågor har den nuvarande borgerliga majoriteten stiftat lagar om… Jag bara undrar TCO… har ni något exempel?? Närö.. TCO har inte läst Per-Anders Fogelströms “Mina drömmars stad” serien. Det borde de nog göra…

Nu djävlar… Har inte Koltrasten en chans…. Grannen startade sin “vibropadda” för att platta till sand inför en plattläggning. Ljudet är öronbedövande och Koltrasten flög iväg.. hem till dig kanske.. Gå ut och lyssna!

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *