Tystnaden

är bruten. I min förra blogg skrev jag om tystnad. Att det är bättre att vara tyst och låta folk tro att man är korkad, istället för att öppna mun och undanröja all tvivel.. Då tänkte jag nog mest på vår Kung.. Han var tyst och tidningarna spekulerade.. Nu har han uttalat sig och tidningarna spekulerar ännu värre. Men det betyder ju inte att tidningarna har rätt.. Nädå, när tidningarna säger att “svenska folket tycker” så menar de bara sig själva. Och vågar jag påstå, vi.. svenska folket tycker inte som tidningarna… Möjligen skulle vissa tidningar må klart bättre av att inte öppna mun.

Tiden rinner iväg, sommaren har redan börjat. Det tar lång tid innan man inser att det är sommar och eftersom det då redan gått flera veckor av den, så kommer ångesten för att den ska ta slut redan innan jag hunnit ut.. Ja hunnit ut alltså det är klart att jag är ute.. Igår åkte jag till stan.. Norrköping, för att delta i Nationaldagsfirandet. Men jag höll på att komma försent till firandet. Det är ju numera så mycket att läsa efter vägarna.. Stora och små reklamskyltar över allt, på vägkanter och på broräcken. Eftersom det är en trafikfara, att köra och läsa samtidigt, så måste jag stanna vid varje skyllt för att läsa den. Detta tar tid som ni lätt förstår. Är det verkligen tillåtet av dessa företag med sin “vildreklam” att hindra mig att komma i tid?? Jag bara undrar. För det tycks inte som om polisen är säkra på om det är tillåtet eller inte… För de ingriper inte mot dessa miljöförstöringar.

Appropå miljöförstöringar så har Norges köp av Amerikanska stridsflygplan blivit en riktig flopp… Inga plan levererade och dessutom har priset stigit i kvadrat,,, eller square, kanske det heter på Amerikanska. Nu upptäcker Norge snart, vilken god affär det hade varit att köpa Svenska “Gripen” istället. Bra prestanda, prisvärt och med ångervecka. Det hade varit bra för Norge… och för Sverige, för vi har tydligen köpt för många…

Nu ska jag ut i luften.. Inte flygande stridsflygplan, utan med kortvågor i samspråk med andra radioamatörer.

Tjillevippen på er. Klart slut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *