Torka

råder inte ute, just nu. Men här inne i min skrivarlya är det torrt. Jag har inte ett enda bra uppslag till blogg. Ganska konstigt med tanke på hur det ser ut i världen och till och med i min kommun.

Appropå kommun, så ska jag snart få komma till “beslutande nämnd” i Norrköpings kommun, för att förklara och försvara, mitt “medborgar förslag” Jag får fyra minuter på mig, allt medan kommun har haft massor med tid på sig för att förbereda och undersöka. Men det ska bli spännande, att få se en kommunal nämnd från det hållet…. Det är ju mina företrädare.. som sitter där… Mycket spännande.

Mitt förslag.. Jo det är att Norrköpings kommun ska ta initiativ till att skapa en Östgötsk skärgårdsstiftelse, kanske Smålänsk också. Där alla kommuner ska gå samman som ägare i stiftelsen. De ska gemensamt köpa upp de områden i vår “Världsunika” skärgård, som blir till salu och på det sättet se till att skärgården hålls tillgänglig för alla oss medborgare. Till att börja med så tycker jag att den del av Arkö som sjöfartsverket nu ska sälja, kunde vara starten i denna stiftelse. Vi får se hur det går..

Vi får se hur det går, är många studerande som säger inför sommaren, och då tänker de främst på sin skrala ekonomi. Värst är det för de studerande som också har barn. Hur stödjer vi de som studerar och ska föra vårat land framåt. Vilken inställning kommer de att ha till att hjälpa andra med tanke på den hjälp de själva får… Jag bara undrar??

De svenskar som idag köper fastigheter i Spanien har ökat i antal, fördubblats enlig media. Det är ju lättare att köpa utomlands idag. Dels har det blivit billigare där och dels har ju vi fått sänkta skatter varesig vi vill det eller inte. Säkert.. har det varit bättre att satsa lite pengar på att stödja våra studerande istället för att sänka skatterna.

Slutligen skulle jag vilja säga att det är skönt att vi har kvar våran egen valuta i Sverige… Det är svårt att inte säga..”Vad var det jag sa”

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *