Lyssna på

radion, gör jag ofta och gärna. Men det börjar ta imot nu, det är svårt att hitta bland kanalerna. Detta trots att jag bara lyssnar på reklamfri radio. Förr visste jag att om jag ville höra nyheter och samhällsaktuella program så kopplade jag på P1. Om jag ville koppla av… med klassisk musik eller så kallad smal.. musik ex svensk folkmusik, så lyssnade jag på P2. Ville jag ha modern musik med riv i så lyssnade jag på P3 och ville jag lyssna lättsmält och lokalt eller sport, så blev det P4. Det var lätt att välja och framför allt… jag fick bestämma själv. Nu är det ett förskräckligt sammelsurium, det blandas hysteriskt och överallt i alla kanaler dessa hemska sportprogram med refererande herrar som skriker hysteriskt, troligen en tävling i sig “Vilken sportjournalist kan skrika värst” Nej fy attan..

För att lugna ner mig kopplade jag på TV´n det blev TV2 för där var det Aktuellt. En minidebatt till ingen nytta och två debattörer som hela tiden pratade i mun på varandra. Programledaren hackade på också i mun på de övriga men kom ingenstans med sin… debatt. Vilket strunt. Kan inte en programledare i TV hålla bättre stil och ordning på sina inslag så sänd dem inte..

Nu ska jag åka till stan, måste till apoteket. I stan finns ju hur många som helst att välja på men inte här på landet där jag bor. Här finns inget. Men jag tvingas åka bil och köra E22 ans infart genom den i Folkbladet beryktade livsfarliga rondellen “Ljurarondellen” Folkbladet har utsett den till sitt “hatobjekt” nummer 1. Enligt Folkbladet så är det livsfarligt att köra genom rondellen om man i hög fart, sneddar över gräsmattor och planteringar.. där står det grejor som skadar bilar och motorcyklar… Hindren måste tas bort.. säger Folkbladet… Nå jag ska nog klara att köra förbi, jag svänger och kör som det är meningen, och inte så fort heller så jag ska nog klara mig…

Idag jublar Krist demokraterna, KD. De har visserligen förlorat striden med moderaterna om att få sänka skatterna för pensionärerna. Men de anser sig som vinnare ändå… ja ja pensionärerna slipper ju höjd skatt iallafall.

Höja skatten för pensionärerna skulle annars behövas, för nu ska momsen för krögarna minskas. Mums för krögarna alltså. Jag misstänker att de är många krögare som inte betalar någon moms nu heller så de kanske inte vinner så mycket på´t

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *