Citat

Hämtat ur tidningen ETC. Jag borde kanske ha skrivit detta själv men när det redan finns… så tar jag det där. Läs och fundera på hur bra vi har det med jämlikheten… Visst finns det fortfarande klass skillnader i vårat land..

Hur rik är varje svensk

Vem är det som har våra förmögenheter egentligen?

Ibland kan man höra att “alla blivit rikare” men “alla” är faktiskt bara några tiondelar av Sveriges befolkning

Tittar man på förmögenhet så ser det ut så här. Halva svenska folket har inget, den övre halvan har litegrann tills man kommer till den sista tiondelen som faktiskt har hela 3800 miljarder i enskild förmögenhet.

Det fnns de som tycker sån här fördelning är naturlig och bra i ett samhälle.

I Ekonomihandboken jämför vi med en annan “naturlighet”. Gör vi om förmögenhetsfördelningen tll en ålderfördelning betyder det isåfall att en fjärdedel av svenska folket dör innan de föds, att medelsvensson får leva i 5 år medan de rika kan leva i 528 år. Slut på citatet.

Det finns inget naturligt med den klyfta som syns i förmögenheterna. Däremot avslöjas den ekonomiska politikens misslyckande.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *