Lust men inte förmåga

Ja det kan man ha ibland. På många olika sätt. Då tänker jag inte bara på sex utan kanske framförallt på lusten att förbättra samhället. Hur ofta ser vi förbättringsbehov omkring oss? Hur ofta tänker vi på att framtiden kan vara orolig för våra barn och barnbarn. Kommer det att finnas någon utbildningsmöjlighet för dem.. Kommer de att kunna omskola sig till ett nytt jobb om det gamla tar slut.. Kommer de att få bästa sjukvården även om deras ekonomi inte är så bra.. Kommer de att råd att gå till tandläkaren.. … Detta tänker jag på när jag ser att jobbskatteavdraget.. ger mig mera pengar i min plåbok… men mina barn då?? Vad kan jag göra åt detta… Snacka om att ha lust men sakna förmåga 120.. miljarder är försvunna från vår gemensamma kassakista i landet.. genom skattesänkningar för oss som inte behöver det.. ju mer inkomst dessto högra skattesänkning. Pengar som kunde ha tryggat mina barn och barnbarns framtid…

Appropå lust men ingen förmåga.. Härom dagen stannade jag på en parkeringsplats vid torget i Söderköping… där får man fortfarande parkera gratis, men en bil.. tvärstannade bredvid mig.. rutan drogs ner och en ganska ung och tillsynes välartad dam.. gallskrek åt mig.. såg du inte att jag stod och väntade på den där parkeringsplatsen… Nej sa jag och parkerade färdig.. Hon den arga kvinnan, drog iväg med en ljudlig rivstart tjugo meter längre fram.. där fanns nästa lediga plats.. Hon rann över av lust.. men saknade helt förmågan…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *