Nya ord..

Nu har vi fått några nya ord i vår ordlista. Det roligaste är nog “Att göra en Juholtare” det betyder att som den moderata partiledningen fick göra efter att det visade sig finnas en massa osanningar i deras historieberättelse. Historieberättelsen fastlogs på deras partistämma i år.. men fick snart ursäktas och ändras.

Nästa Juholtare Moderaterna har fått göra gäller “privatskolornas” vinstflykt till skatteparadisen. Så kan vi inte ha det det måste vi göra något åt.. sa moderatledningen.

Sedan kom “Juholtaren” om Caremas skatteflykt till samma skatteparadis.. Det var ju inte meningen.. sa Moderatledningen, det måste vi ändra på.

Så kom “Juholtaren” om lagstiftningen att Sveriges kärnkraft producenter ska ha det fulla ansvaret vid ett haveri. Nu har vi gjort något bra sa Centerpartiet.. men Moderaterna sa.. vad fanken har vi gjort nu då.. Den här lagen som riksdagen beslutat om skiter vi i att införa…

Så vilken tur att det finns ett bra uttryck att använda för Moderaternas vingel i Svensk politik.

God dag

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *