Varmluftballong

Fick det bli på nyårsafton. Stora tveksamheter förelåg fram till dess att jag insåg att ingen behöver flyga med i den. Det är ganska små pappersballonger med ett tändblock i, samma som man kan använda som braständare. Bollongernas ursprung är troligen någon asiatisk historia. Nå.. vi samlades några i familjen, på eftermiddagen när det just hade mörknat. Vi satt oss vid köksbordet och skrev namnet på våra döda anförvanter som betyder mycket för oss, på ballongens sidor. Många namn blev det och många minnen rördes. Klockan 16,45.. gick den till väders. Mangefikt i den kolsvarta kvällen.

Efter en stunds eftertanke, insåg vi att nu börjar semeltiden… Mycket riktigt så har Cafe Gylles.. i Karlskrona startat redan.. Denna välsignade bulle är på gång och jag antar att Landerholms i Norrköping också är på gång… Mummmms

Appropå bullar… så är det många bulländer.. i mitt parti som nu är oroliga.. De har käkat feta goda bullar vid partiets bord i så många år så nu är de rädda för svälten.. Ta tex före detta minister Ylva Johansson, som har haft sin goda inkomst från mitt parti i så många år.. nu börjar hon känna sig trängd. Hennes födkrok är hotat.. så nu ger hon sig återigen på våran valda partiorförande med sin smutskastning. Att mitt parti minskar kommer att innebära samma sak för ganska många av dessa bulländer. Jag noterade förresten att min tidning… Folkbladet (M) idag var tvungen att ta in en insändare ända från Malmö.. för att hitta något negativt mot mitt parti.. Men lugn bara gott folk… när vi skakat av oss bulländerna i partiet så kan vi börja jobba framåt.. Jag säger som Nacka Skoglund.. kommer ni ihåg honom, “vi kommer tillbaka vi kommer tillbaka”

Nu ska jag ge mig ikast med en osedvanlig envis förkylning. Varmt ört te med äkta svensk honung i det brukar göra susen… Men jag ska nog kolla efter en semla med. hmmm gott.

God dag och.. God fortsättning på det nya året.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *