Lindöbor arga..

Kommunen lyssnar inte på oss, säger de. Vi vill inte ha flera hus i Lindö och framförallt inte höghus… och måste vi ändå ha det så får det bli på fotbollsplanerna.. Och bryta strandskyddet får det inte bli tal om. Men det håller jag med dem i Lindö om… Varför ska Norrköpings kommun tafsa på strandskyddet.. de stränder vi har i kommunen borde kunna skyddas utan snack.. Vad byggnation i Lindö anbelangar så låt dem för guds skull slippa. Det finns tillgänglig och attraktiv mark i natursköna Norsholm som kan bebyggas med ganska kort ställtid. Här kan man satsa på pendeltågsstation ny lågstadieskola mera äldreboende mm. Det skapar arbetstillfälle och en fin boendemiljö. Dessutom blir det attraktivt för Linköpingsbor vilket betyder nya skatteinkomster för Norrköpings kommun. Så varför envisas med Lindö…

Appropå envis, så såg jag att vi gamlingar ska få en egen kväll på pubarna.. om jag nu inte läste fel förståss.. de skrev i tidningen att Antikrundan skulle starta igen.. pubrunda för gamlingar.. sa de på jobbet, det måste ju vara antikrundan va? Faan trot

Men det har ju inte blivit billigare iallafall. Den sänkta krogmomsen, har inte gått till sänkta priser eller fler anställda… det är bara Centerpartiet som tror det och försöker slå sig för bröstet… Kanske kan vi få lite pensionärsrabatt.. Snälla Centerpartiet…

Appropå bröst… så med facit i handen ser vi att den stora apoteksreformen… som också Centern slår sig för bröst..en.. för, har blivit fiasko. Antalet apotek har bara ökat där de tidigare var gott om dem.. mitt i stan alltså. Som följd av detta så har naturligtvis deras lönsamhet inte blivit så bra.. Därför vill de privatägda apoteken nu tvångsminska på våra gemensamt ägda apotek, till fromma för de privata vinstintressena… De är med andra ord… skiträdda för konkurrens..

Idag har jag bilen på service..Bra, för det är numera billigare att ha bilen på verkstad än att köra med den. Oljebolagen och vår Moderatledda regering har åter höjt priserna på bränslet. Hutlöst tycker jag.. de bryr sig inte ett dugg om hur vi vanliga människor ska ta oss till jobb osv, de tycker väl att vi kan hålla till godo med tågen som inte kommer i tid och som inte törs köra när det blåser.. Det får duga åt oss eller…

God dag.

1 comment

  1. Jan-Åke det här var det roligaste jag läst på riktigt länge. Antikrundan gav mig ett riktigt gott skratt. Jättebra skrivet för övrigt också. Jag tycker också att kommunen ska satsa på Norsholm i stället för att förstöra Lindö. Sluta aldrig skriva vännen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *