Politiska självmål

Dagens blogg ägnar jag åt vad jag brukar kalla politiska självmål. Jag har kopierat direkt från face book och jag vet att samma artikel är publicerad i NT. I NT (m) bloggar både Lars Stjärnkvist och Kikki Liljeblad så med all säkerhet har de läst detta, och jag hoppas på en reaktion där de klargör vad de socialdemokratiska grundvärderingarna de har.. säger om detta och… vad de är beredda att göra.

Norrköpings Tidningar

‎92-åriga Ingegerd Johansson bor ensam i ett hus på Vikbolandet. Nu vill hon flytta till Wijkagården. Men både Norrköpings kommun och Förvaltningsrätten tycker att hon klarar sig bra hemma, kanske med lite mer hemtjänst.
Läs mer i dagens NT och debattera på nt.se.

Polly Svensson Eh…och det finns inte en social aspekt då? Om jag var 92 är och bodde ensam skulle jag också vilja komma till ett äldreboende!

Jan-Åke Sallermo Jag tycker att vi får plocka fram de grundläggande sociademokratiska värderingarna och se till att hon får en plats på Wijkagården snarast. Eller hur ?

Eva Olsson Suck…. Tänk att det ska vara så svårt att visa lite medmänsklighet!! Det borde vara självklart att hon inte ska behöva bli så isolerad…

Maria Cadelin-Jonsson Det är förskräckligt! Ska man inte få ha några rättigheter som åldring i vårt samhälle! Skämmes!!

Görel Svensson ja tycker det är dåligt att de gamla inte ska få någon hjälp var det inte dom som såg till att Sverige kom på fötterna igen .Men en del som inte vill tvingar dom in ???

God dag.

2 comments

  1. Har under vintern suttit med i en grupp för att identifiera problemområden inom äldreomsorgen, i många fall tycks just biståndshandläggningen inte fungera. Inte minst vad det gäller överbeläggningen på vrinnevi där medicinskt färdigbehandlade upptar 1200 vårdplatsdygn/år. Linköping tycks ha en betydligt bättre framförhållning och upp till 15h/vecka kan man få hjälp utan att ens söka ett bistånd. Det finns brist på korttidsplatser i Norrköping och de minskar ytterligare. Jag vet att det har funnits önskemål om att inleda ett erfarenhetsutbyte med just Linköping. Vi står inför en jättebrist på platser så jag hoppas att arbetet mynnar ut i några vettiga förslag. Det lär behövas oavsett hur majoriteten ser ut efter 2014.

  2. Jag tycker verkligen att det är tragiskt att se detta. Bygga parkeringshus, idottsanläggningar och “nöjesställen” som kostar miljontals kronor är viktigt. Men inte att värna om våra äldre. Fy på er på kommunen!

    God Afton!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *