I går

Var jag på bio. Det händer inte så ofta men ibland kommer det i vågor.. Det var “järnladyn” filmen om Margret Tacher som skulle ses. Kanske inte min dröm direkt men order är order, så jag följde snällt med. Inget jag ångrar.. Filmen är bra. Det är svårt att sätta tummen på vad som var bra men ändå är känslan av att ha sett något viktigt var med hela tiden… Antagligen kan det vara de paralleller som finns i dagens England och förresten i hela dagens Europa. Bristerna i tillväxt och ekonomi möts av Europas höger regeringar på precis samma sätt som Margret Tachers höger regering mötte problemen på hennes tid.. Åtstramning åtstramning och åtstramning.. Det har aldrig fungerat och gör det inte nu heller. I England ökar arbetslösheten och fattigdomen på ett förödande sätt. Samma sak i Grekland, Spanien, Italien, Irland men också i Sverige. Åtstramning är och har alltid varit fel i en tid när vi borde satsa på gemensam konsumtion.

Vården har massor av behov.. men inga pengar.. Privatkapitalisterna har inga behov men massor av pengar…. Enkelt, höj skatterna istället för att sänka. Satsa pengar i vård och skola, Järnvägsutbyggnad och utbyggnad av alternativ elförsörjning. Vi vet att det är rätt medicin… Så gör det då!

I dag ska jag testa om min nya propeller till båten passar.. Den som stal min propeller har orsakat mig en väldig massa jobb dessutom en stor kostnad som försäkringsbolaget bara ersätter hälften av. De hävdar “Åldersavdrag” det är väl min ålder då, antar jag för en propeller känner inte av ålder på något sätt. Så är det med försäkringsbolag, de hittar alltid sätt att komma undan. Den här gången är det Länsförsäkringar.. som beter sig på detta sätt. Nå jag ska iallafall testa om den nya passar, lite spännande är det.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *