Fågelväder..

Jo när jag var ute efter tidningen (Folkbladet (m)) så hade fåglarna redan dragit igång. De spelade så högt de bara kunde och i bakgrunden hackade en spillkråka.. eller möjligen en Hackspett i ett hårt träd. En talgoxe visslade så intensivt så jag trodde han skulle svimma. Det får mig att minnas Radio Östergötlands tävling härom året… där det skulle koras.. den finaste Ösgötskan i länet. En dam från Motala vann hon sa så här: Fögla illvröler klöcka fyra på möran.

Appropå illvröler.. så kan man ju nästan göra det när man läser i bladen.. att de svenska VD´arna har månadsinkomster som överträffar en vanlig arbetares årslön. Så kan de stå och prata om att övriga anställda ska hålla igen på sina lönekrav för att inte riskera företagets konkurrenkraft.. Vilka djäkla roffare… De är ju väl i klass med vissa bankdirektörer.. Bara snor åt sig på våra andras bekostnad.. Vad ska vi göra med dem??

En bra grej är att som TCO gör, gå samman i respektive fackförening och sätt press på bankerna så de sänker räntorna.. De kan inte vara så att deras aktiägare och bankdirektörer, ensamma ska dela på vinsterna.. Kunderna, oss som de lever på, måste också leva. Bra TCO.. Och jag anar att LO är på gång också.. Kanske starta en egen bank rent av.. Och, hur har vi det med KF konsumentkoperationen, kan inte en medlemsbank vara ett alternativ.. så som sparbankerna en gång var.. Eller har KF hänfallit helt åt den kapitalistiska modellen.. Med högavlönade roffare i ledningen?

God dag till er alla..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *