Bensinpriset

slår alla tidigare rekord. Trots att det inte finns någon brist på olja i världen. Det hittas mer och mer. Så det borde snarare sänka priset istället för att öka det. Tänk tillbaka några år… Kommer ni ihåg, vilket högljudd.. ståhej, de borgerliga partierna och vissa bilistorganisationer förde för tio – femton år sedan. De krävde att dåvarande regering, socialdemokraterna, skulle sänka skatterna på bensin och olja, för svenska folket höll på att gå under av dessa skyhöga bensinpriser. Jag tror att en liter diesel då kostade 5kr.. Var är alla dessa prisväktare idag?? Nuvarande regering med vidhängande stödpartier… Varför ropar ingen av er idag om att sänka priserna.. minska bensinskatterna mm.

Ropar högt gör dock akademikerförbundet i Norrköping… Våra medlemmar går på knä för att de har så låg lön.. säger deras representant… Men försjutton res er upp då, så det blir något arbete uträttat istället. Dessutom så skapar knägående bara en massa arbetsskador och då får ni ännu sämre betalt.. Ordförande i Norrköpings kommuns personalutskott, alltså inte utskottspersonal… utan de som blandannat bestämmer löner i kommunen, säger att det går inte att öka lönerna för den gruppen bara, för alla vill ju ha mer…

Ett problem i Norrköpings kommun måste vara att de kommunala fackliga organisationerna, sitter med i de kommunala beslutsnämnderna.. Där förväntas de bidra till nedskärningar och besparingar som naturligtvis går ut över deras medlemmar… Den personal som har valt dessa representanter för att de ska jobba för bättre vilkor åt sina medlemmar.. Detta måste vara en svår ekvation…

Appropå ekvation, så skrev jag igår på min blogg, om det hutlösa i att VD´ar och bankdirektörerna skor sig så besinningslöst på vanliga medborgares bekostnad.. Vanja Lundby-Wedin.. LO bossen läste antagligen min blogg igår morse, för på eftermiddagen gjorde hon ett stort nummer över dessa företagshöjdares skrupellösa girighet.. Bra Vanja Lundby-Wedin… Men visst är det så att du tjänar en hyfsad hacka du också.. Är det då inte svårt för dig att förstå hur människor har det när pengarna är slut och det är två veckor kvar till nästa lön.. Om de nu ens har någon lön..

God torsdag..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *