Solen går upp

över Vikbolandet.. Det betyder att ljuset når dit först.. närå men så långt norrut har soluppgången flyttat sig på bara några veckor.. För en månad sen, kämpade den sig upp bakom södra finnö.. Lite extra ljus föll nog på Herrborum.. Greve Stebocks residens.. Någon som minns honom?? Njaa men ett mycket vackert och mycket litet slott hade han. Eller kanske heter det Herrgård. Ja ja vackert är det överallt nu när solen går upp tidigare och tidigare.

Gick upp tidigt gjorde Sverigedemokratenas Norrköpings “förare” enligt tidningarna nu på morgonen så har han satt sprätt på hundratusen kronor ur partistödet deras.. Men det förnekar han själv. Det är någon som vill mig illa som har polisanmält mig anonymt, säger han.. Ja personligen tror jag att det finns många som vill sverige demokraterna illa så jag är inte förvånad….NT var först med att presentera namnet på den misstänkte partistödsförskingraren.. Tro jag det.. för dessa intriger och anonyma påståendena brukar vara reserverat för Norrköpings moderater, så nu ville väl NT berätta att den här gången var det inte… moderatbråk på gång.

I Blekinge.. Karlskrona. Där vill man inte heller ha bråk. En gammal dam fråm Karlskrona har bosatt sig i Thailand. Hon.. damen är över 90 år och behöver säker det bättre klimatet eller kanske orkar hon inte flyga hem.. Men, försökringskassan ryckte ut och drog in hennes garantipension… Fast bosatt i främmande land och dessutom ha bättre klimat en vad vi har här hemma… de ska minsann inte ha någon svensk pension… jag blir så avundsjuk, jag blir så avundsjuk.. En gäng byggföretag i Karlskrona, har slutit sig samman och skickar pengar till den gamla damen så hon ska klara sig. Det tänker hålla på med det så länge det behövs..

Heder åt dessa byggföretag. Undrar om de får dra av detta nu.. med de nya avdragsreglerna för bidrag till välgörande ändamål.. För i så fall.. blir det ju skattepengar som går till henne lika fanken..

Så ut i solen ska jag gå, men först en etersammankomst men mina amatör radiovänner..

Klart slut och trevlig helg..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *