Begränsad kvalitet

är det både här och där.. Mest där!

En tämligen nya avlagd.. doktorsavhandling, gör gällande att sälarna i Östersjön äter mer fisk en vad yrkesfisket tar död på.. Avhandlingen är godkänd och klar.. Men när någon skrapar lite på den så visar det sig att den inte alls stämmer.. Yrkesfisket i Östersjön tar livet av betydligt mera fisk en vad sälarna gör.. Jo det är klart, men om man bara räknar våran skärgård som Östersjön och inser att det är här sälarna bor ja då stämmer doktorsavhandlingen.. Dåligt tycker jag. Hur kan man dra så långtgående slutsatser som att sälarna äter mer i Östersjön en vad yrkesfisket drar upp.. Dålig kvalitet på både avhandlingen och de som opponerade samt de som godkände den.

Ett nytt helt felaktigt “modeord” har poppat upp i media. “Egen majoritet” Nu har socialdemokraterna gått upp i opinionsmätningarna i landet.. trots alla politiska självmål i Norrköping. Då säger pressen att de röd gröna har egen majoritet… Ja i jämförelse med vem då? Egen majoritet har det parti som ensamt får över femtio procent av rösterna i ett val… Så är det inte nu, det är ett politiskt block.. som har majoritet enligt opinionsmätningen inget annat.. Dålig kvalitet alltså. Och som sagt, det är i val det bestäms inte av mätningar..

Appropå politiska självmål.. Så ska Norrköpings kommunledning idag besluta om nästa politiska självmål.. En stor popfestival på F13, det gamla militärflygfältet. Här ska satsas 1.3 milj, enligt kommunledningen… 7 miljoner är en troligare sammanställd kostnad, för att få en musikfestival hit. En festival som numera inte går bra någonstans… Då kommer arrangörerna och hoppas få en massa skattepengar av Norrköpings “Topp politiker” Stoppa dem för sjutton. Se till att beslutet blir NEJ. Annars står ni där igen om några år och säger OJ VAD DYRT DET BLEV, det här måste vi gå till botten med… Dålig kvalitet alltså.

Risken är ganska stor att mitt parti går till botten med detta och de andra självmålen. Den eventuella opinions uppgång vi kan se gäller riksdagsvalet inte kommunvalet.

Synd att behöva vara så kritisk till mitt parti.. men det är jag.

God dag.

1 comment

  1. Sju miljoner kronor är mycket pengar. Om man ska arrangera något sådant måste man veta att det blir en vinst till kommunen och inte bara publicitet. När barn fattigdomen ökar i riket och även i Norrköping så är det inte en popfestival som jag vill satsa på. Jag håller med dig Jan-Åke att skattepengarna måste kommunen vara rädd om så det blir kvalitet. Musik och roligt ska vi ha men inte för sju miljoner.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *