Rop på hjälp..

Läste i NT:s sportbilaga Folkbladet (m) att ambulanserna inte hinner till länets avkrokar på de stipulerade 20 minuterna som Landstinget har bestämt.. Nåja enligt landstinget så räcker det med att 95 procent av invånarna kan nås på den tiden. Lite svinn blir det och det får man räkna med.. Särskilt om man själv har valt att bo i någon avkrok..

Nu är väl det största problemet ändå, att övertyga SOS alarm om att en ambulans behövs.. Det kan nog ta längre tid med det, än vad själva resan tar.. Men vem har ansvar för det? Är det den anorektiska organisationen inom SOS alarm.. vem har då ansvaret? Eller är det landstinget som har bestämt detta… Var lite snåla med att skicka ambulans för det är dyrt… Och visst kan det bli fel ibland.. men lite svinn får man kanske ta..

Det går framåt med båtrustandet iallafall. Två veckor kvar till “Blötläggningen” nu är det en härlig tid. Vårsolen värmer så gott och fåglarna kvittrar nästan lite hysteriskt. Ingen årstid kan vara bättre. Hela härliga sommaren framför oss.. och i år blir den exakt så fin som somrarna i barndomen var.. Soligt, varmt och bad varje dag.. Eller hur? Tänker spontant på det Östgötska uttrycket, “Fögla illvröler klocka fyra på möran” då är det vår… kanske lite försommar till och med..

Men… långt långt norr ut.. i avkroken Stockholm, hade de snökasos i förrgår. Stockholmarna uppmanades att låta bilen stå.. Kanske bra om de hörsammar det.. oberoende av vädret..

Kallt var det också på Norrköpings konsert & kongress i helgen. Där genomfördes evenemanget.. “Bodagarna” först undrade jag vilken Bosse de var som skulle firas.. men det var ju alltså “Bostadsdagar” det var och inget annat… Kallt? Ja för i tidningen såg jag Miljöpartiets kommunalråd Mattias Stenberg spatsera omkring med mössan på sig inomhus… Men herregud, har då inte Mattias mamma lärt honom att det bara är äldre damer som får ha hatten på sig inomhus..

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *