Gott Mod..

Varför törs en del människor mera en andra? Vad är mod och finns det bra respektive dåligt mod… Ge mig styrka att genomföra det som låter sig genomföras, ge mig styrka att stå ut med det som inte låter sig ändras och… fram för allt, ge mig vishet att inse skillnaden.. En gammal vers som jag läste för många år sedan. I går blev jag påmind igen. Jag tillsammans med en ganska stor grupp människor, vinkade av ett par som ska ut på långsegling. De har förberett sig en längre tid och nu var det klart. Att ge sig ut på långsegling innebär för de flesta att alla fasta tillgångar på land ska avyttras. Dels för att slippa tillsynsbekymmer men kanske framför allt för att frigöra pengar och minimera kostnader. Men när man står där och ska göra av med det man ofta jobbat hårt för att få till då tar det emot.. Inte alls lätt och här ställs modet på prov. Kanske det största hindret kan jag tänka mig.

Så är det i andra sammanhang med. Man kan ha en känsla av att vilja något annat en människorna omkring. Då är det väl bara att hävda sin inställning och stå för den.. Näe så enkelt är det inte, plötsligt ska jag gå emot vänner, kolleger, partikamrater eller kompisgänget. Vilket i värsta fall kan orsaka en kraftig minskning av den närmaste skaran av vänner.. Men, ska jag våga ändå.. har jag det modet, är det värt att ta risken det innebär att gå sin övertygelses väg… eller, har jag fel. Inser jag skillnaden.?

Hur mycket mod krävs det av de styrande i Norrköpings kommmun som kanske har insett att en eventuell snabbtågbana från Stockholm (ostlänken) och söder ut, inte ska gå i en stor sväng in till resecentrum utan istället rätas ut med en ny station i tex Fiskeby.. Vågar de vända totalt på alla inrökta begrepp och börja förbereda för detta faktum.. Har de det mod som behövs eller är det kanske fel??

God modig dag på er alla..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *