Sov gott..

Mina ben har somnat.. ändå har jag bara suttit stilla i tjugo minuter. Engelska drottningen har suttit på sin tron i sextio år… Snacka om att hennes ben måste sova gott. Det är nog mera än bena som sover där…

Varför sover mina då? kan det möjligen bero på ångest… Jag har vågat mig på att kritisera min lokala partiledare.. För som jag tycker ett något märkligt val mellan inslag på vårat kommande möte. Vi ska ägna mötet åt landsomspännande värlsproblem.. nog så viktiga visserligen, men istället väljer de undan våra mera jordnära och betydligt mer lokala frågor.. Nå, kanske är det nödvändigt av någon anledning… men jag förstår inte prioriteringen. Vilken föranledde mig att kritisera det samma… Då kom det en förklaring en förklaring som fortfarande inte var en förklaring. Jag kritiserade och ifrågasatte också den.. Verkning… total tystnad.. Inte ett svar inte en kommentar inte en förklaring… bara tystnad, total tystnad..

Det får mig att tänka på mitt livs första och enda, möte med en vargflock… En av de mer orutinerade unga vargarna, dristade sig till att ha en egen vilja. Han tänkte gå fram till mig.. utan att ha fått klartecken från ledarvargen, som för övrigt också var en hon. Ledar vargen sa inget.. men med en bestämd min och ett tydligt kropps-språk motade hon bort den kverulerande vargen. Övriga i flocken gjorde omgående gemensam sak med ledarvargen och de hjälptes åt att stöta bort stackaren som vågade sig ha en egen idé.

Efter en stund kom den utstötta hukande och bad om förlåtelse, det accepterades och lungnet var återställt.. Ja så fungerar det bland vargar… displinen framför allt.. Ok deras liv kan hänga på det.

Men jag då… nääe jag tror inte partiets liv hänger på att medlemmarna ibland har andra.. egna åsikter, det kanske tillockmed.. är bra. Men tystnaden… får mina ben att somna..

God dag partikamrater och övriga..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *