Vem drog ur proppen..

Tillnamnet på filmen Göta Kanal 1. Nu har jag sett att verkligheten ofta överträffar dikten. I går när vi slussade ut vår båt ur Göta Kanal hände det. Plötsligt var det slut på vatten i en sluss.. vi var tre båtar i slussen som upptäckte att vi stod på botten… Så kan det gå när det är ny personal varje vår och inga smarta förreglings systen inbyggda i slussarna. För då skulle detta inte ha kunnat hända. Ja ja, skadan är skedd och möjlig att reparera..

Svårare att reparera blir skadan av att bygga ett stort hus i en av Norrköpings vackra parker. Strömsparken. Här ser man möjligheten att bygga ett dyrt hus för den bäst bemedlade på bekostnade av en park som är viktig för alla.. Jaja den skadan är inte så lätt att reparera sedan..

Man kan förresten undra hur det står till när en kommunal instans gång på gång, kommer i konflikt med medborgarnas intresse och där överklagade beslut innebär bakläxa för kommunen… Det börja lika försäkringskassan.. banne mig.. Där avgörs mycket efter överklagan och ofta till kassans nackdel. Kollas det inte i förväg att besluten stämmer med lagar, regler och folkviljan…

Kolla nu hur de gör i Söderköpings kommun… Först pratas det om en vägsträckning på E22 som troligen kommer att gå något väster om nuvarande sträckning.. Därefter satsas det på att stycka tomter och upprätta detaljplaner så folk ska kunna bygga sina hus alldeles där vägen ska gå.. Hur tänker de då?? Men som sagt.. det är ju i Söderköping..

Nu ska jag försöka fixa till en besiktning på båten..

God dag.

1 comment

  1. HejHade varit kul att se verklighetens göta kanal även om jag lider med det merarbete du får;

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *