Darrigt..

På en darrig mobil uppkoppling, ska jag försöka få till en blogg.. Allt har fungerat bra. Jag har i finaste wiskyn, skålat med Kjejsar pricken på Aspöja fjärden. Det har fungerat ganska bra ännu så länge. Vi har sällskap med en båt från Norrköping, som dumt nog inte skötte sitt vid kejsar´n, så vädret är lite ostadigt.

Just nu ligger vi väl förtöjda i Brysselkrok, eller som det står på kartan, Byxelkrok… Men numera så är vi ju EU-anpassade..

Vinden piper i och åska är anmäld till eftermiddagen. Så vi blir kvar här.

Appropå piper i, så var vi på restaurangen på Idö utanför Västervik, härom kvällen. Det är ju en restaurang av klass, som det brukar heta.. Men det håller inte vi med om. Efter att i god tid bokat bord, gick vi dit med höga förväntningar. Mat beställdes, visserligen dyrt men men är det fint så kostar det. Just när vi börjat med förrätten brakade det in tjugo konferensdeltagare från Media Partner och ett fasligt liv uppstod. Väskor dunkades i golvet bland stolarna, ytterkläder hängdes på stolsryggarna. Ingen som helst hänsyn eller restaurangkultur uppvisades. När vi sökte någon ansvarig att klaga till kom ägaren in och proklamerade något slag tävlingsresultat bland konferensgänget. Stojet steg ytterligare.. Att klaga var meningslöst med en ägare som uppvisade så stora brister i restaurangkultur. Vi var förflyttade till en firma fest eller möjligen en lunchrestaurang.. Dåligt var ordet och vi ska sent glömma detta.

Efter en dags underbar segling är vi nu i Byxelkrok ett säkert ställe på många sätt. Efter en mexikansk öl och en morotskaka med vispgrädde, somnade vi ovaggade.

Segla lungt..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *