Så himla låst

läge har jag nog aldrig varit med om under förtio års seglande.. Återigen så tänker jag inte politiskt.. utan jag tänker på vädret. Det “flacka” lågtrycksområde som ligger över södra Sverige och hela Danmark låser och styr vädret totalt. Visserligen kämpar Kjejsarn.. på Aspöjafjärden tappert. (läs tidigare dagsblogg) och han har hållit borta regn och åska.. tack för det. Regnområdena har hela tiden delat på sig där vi har varit. Ett områden sticker ut över östersjön och Gotland medan den andra delen har gått rakt upp över Götaland och vi har sluppit helt.. Skönt.. Men blåsten rår tydligen inte kjejsarn på inte här iallafall. Det blåser helatiden, omkring sydväst, och vindstyrka på mellan 7 – 15 m/s och inte ger vi oss ut och går i motvind mot den vinden inte..

Vi ligger kvar i Sandhamn i Blekinges östra skärgård. Här är mycket vackert och bra service, så vi har det bra här. De enda som ger sig ut i det här vädret är finska båtar.. det hojtar på sitt språk och sedan kastar de loss.. Tuffingar. Men de ska förståss norrut och det betyder vind åt rätt håll..

Jag fortsätter att läsa Thomas Bodströms bok “inifrån” det är så mycket som jag inte håller med honom om så det uppstår livliga diskussioner mellan honom och mig.. Han är ju inte här.. så jag brukar få rätt.. och sistsa ordet..

För att lätta på sinnelaget, läser vi också en bok med samlade kåserier av Torsten Ehrenmark, “Pytten är serverad” Ett kåseri om dagen medelst högläsning.. Det är vansinnigt roligt. Högläsning är dessutom bra lästräning..

Idag cyklar hustrun en runda själv, och jag vaktar båten… jag bara njuter..

Segla lungt..

1 comment

  1. Du kan trösta dig, om det nu går, med att vi har det ungeför lika! Blir det nån sommar i år tro eller är det lågtryckets år i år med låga temp o vresiga vindar emot!?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *