Samma misstag igen..

Ja det är faktiskt ett misstag att segla in i Västerviks hamn. Den tidigare så fina seglarstaden har tappat allt vad charm heter. Ett samvetslöst pengaklående på båtgästerna, hutlösa priser och därtill.. ett inte så trevligt bemötande.. Nääe jag har tidigare bestämt mig för att inte gå in till Västervik och jag ser ingen anledning att ändra på det.

Tacka vet jag Oskarshamn.. En vänlig och trevlig stad. Där de flesta tar livet med ro. En bra hamn med humant pris och lagom.. service. Hamvärdar som är strålande… det beror nog inte på kärnkraftverket i grannskapet, de är strålande ändå. Vänliga och hjälpsamma.. Dessa båda hamnvärdar kan Oskarshamns kommun vara stolta för.

Jag skickade ett meddelande till Håkan Juholt, vår kortaste… partiledare, i tid räknat alltså. Jag skrev att jag gästade hamnen i hans Oskarshamn och inviterade honom på en öl.. Jag fick svar ganska raskt, ha tackade för inbjudan men var för närvarande i Stockholm. Osis.. det skulle ha varit mycket intressant att få pratas vid lite.

Hemseglingen, för nu är jag i hemmahamnen, var tidvis tuff. Mycket, blåsigt men vind åt rätt håll. Vackert väder i övrigt. Så det var helt enkelt ett par mycket fina seglingsdagar.. Nu laddar jag om med en ny besättning och drar strax ut på nya äventyr.. Vart det blir är just nu oklart.. Vi fångar dagen som den är..

Segla lungt och njut av sommaren.. Det är nämligen den som pågår just nu.

1 comment

  1. Hej seglarn, jag läser med nöje och ett leende på läpparna din blogg.
    Önskar dig vackert väder och lagom vind i rätt riktning. Själv är jag tacksam för uppehåll då målningens slutfas väntar mig på min 2:a semester som just börjar.

    BM

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *