Roling roling.. ohoj

Nu är vi på gång, Göran och jag. Vi har kastat loss och seglat norrut. Det blåser åt det hållet. Närmsta stopp var planerat till Broken, Nyköpings segelsällskaps klubbhamn i Sörmlands.. vackra skärgård. Väl anlöpta och förtöjda med långsidan mot bryggan kom hamnkaptenen klivande och med mydig stämma förkunnade att “här får du inte förtöja långsides… Men försökte jag, så har jag gjort alltid här.. Nää då var inte jag hamnkapten sa den myndige mannen.. Jag förklarade problemen för honom.. båten väger 12 ton och det är svårt att ligga på akterankare dessutom har vi ett långt bogspröt som gör det ytterst svårt att komma ner på bryggan. Det spelar ingen roll sa den nu ganska odrägliga hamnkaptenen, det kan komma flera båtar.. Men sa jag, klockan är över 20.00 och den här sidan på bryggan är tom det finns alltså 50 meter brygga kvar så det kommer lätt att räcka.. men inte då.. Jag tjurade till och sa.. det har alltid gått bra tidigare och enda skillnaden är det är du som är hamnkapten.. Men jag skiter i dig och sticker iväg istället.. Vi lade ut och seglade därifrån..

Efter att vi svajankrat i Ringsöarkipelagen för natten, fortsatte vi till Nåttarö i Stockholms södra skärgård. Här var vi ofta på 70 talet med våra barn och det är en fantastisk plats. Väl tilltagen sandstrand för alla badsugna barn, bra anläggning ägd av stadskyrkan i Stockholm och vänlig personal… Men,, döm om min förvåning.. det var alldeles packat med båtar efter bryggor och stränder.. Det är många som nu har kommit underfund med denna trevliga plats..

Nästa dag.. tisdag alltså, har vi seglat till Nynäshamn. En storhamn med bra hamnaläggning. Vi behöver handla lite samt duscha det gör vi nu..

seglar lungt..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *