Jag saknar Sigge..

Just det Sigge Fürst saknar jag.. Kanske inte honom som person utan snarare som begrepp. Jag tänker på alla de underbara lördagsförmiddagarna med frukostklubben.. Vist, det är skönt också med ring så spelar vi.. men ändå. Kanske vore det bra att varva lite. Sigges Frukostklubb med härliga artister och lite småprat bland kaffegästerna och inte minst “kaffe Petter” Kardemummas alias. Hur kul som helst med lite lagom samhälls satir utan att för den skull förolämpa någon. Det var goda tider det..

Nu är det bara tider… alla har så dåligt med tid så de måste köra för fort också utanför dagis och skolor där det är 30km/timme som gäller. Enligt min tidning.. så svarade en fortkörande mamma att “mitt barn går ju inte på den här skolan” oj oj oj… Härom dagen var jag och körde bil på Ljuragatan i Norrköping… Där gäller 30km/h. Jag var noga med farten och tittade samtidigt efter skolan… Men där finns ingen skola. På Ljuragatan bor det bara en massa inflytelserika personer.. kanske de som vill ha 30 på sin gata?? Inte så konstigt om respekten för hastighetsreglerna tryter då..

I min lilla by, där jag bor, vill de bofasta få hastigheten sänt till 30.. Nädå sa länstyrelsen.. det duger med 50.. Men alla turister kör som fanken protesterade byborna… Då tänker jag, som bor nära vägen och ser vilka som kör för fort, att det är inte turisterna som gasar på här inte.. Nä nä, det är en del av byborna.. Och då är det ju lätt att bestämma farten.. den bestämmer vi ju själva.. minst tio månader om året.. Så det så..

God Lördag..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *