Nu är det klart!

Att vara politiker på toppnivå i Norrköpings kommun, är ett livstidsuppdrag.. Att pussa prinsar så de blir grodor är inget hinder.. Men om detta får jag inte skriva.. enlig min vanligtvis kloka hustru… Hon säger, “du ska väl inte skriva elaka saker om människor som jag vet att du tycker om” Nää det förståss, men jag skiljer noga på sak och person. Det är vad som uträttas i kommunala sammanhang som ska ligga till grund för de förtroendeuppdrag man får av oss… gräsrötter. Inte vilken person man är och inte heller hur länge man har varit med..

Appropå livstidsuppdrag så såg jag i dagens morgonblad, att sexlusten följer med högt upp i ålder, numera vill man inte sluta leva bara för att man fyller 65.. Nå det kan man skoja om men faktum kvarstår att det handlar om livskvalitet.. När hjälpmedel behövs i form av tabletter tex, så är det hejdlöst dyrt.. Här subventioneras inte ett öre.. Men vadå, är det livskvalitet eller inte? Vad säger du?

Idag ska jag kärra matjord.. Det ska bli en blomrabatt. Med vackra rosor. För att få dessa rosor att växa och utvecklas behövs det bra jord, mycket näring, lagom med vatten, tillsyn och stöttning och framför allt vård och omsorg. Så nu börjar jag med bra matjord.. Visst är det en hel del slit och föralldel en hel del kostnader också men. När rosorna står där om några år fulla med vackra blommor så är det väl lön för mödan… Då kan jag tänka att det här är resultatet av min insats….

Appropå det, så börjar skolan för många 6 och sjuåringar i dag.. En mycket viktig dag i ett bars liv. De är nyfika, glada och ser fram mot att få lära sig en massa nyttiga och roliga saker på sin vandring genom skolan.. Tänk vad många av dessa glada och förväntansfulla barn som om 8-10 år istället tycker att skolan är skit och livet är pest… Vad gör vi med våra barn? Vad gör vi med dem så att de blir så negativa och ointresserade??

Jag ställer mig frågan.. Hur många kärror jord har jag kört fram till mina barns uppväxt rabatt.. Hur mycket näring har jag tillfört rabatten.. Hur mycket stöttning och hejarop har jag utdelat.. Hur mycket vård och omsorg ger jag mina barn?

Ja det är ju inte så mycket jag förmår att göra ensam. Därför betalar jag kommunalskatt.. och har röstat fram politiska företrädare i min kommun och överlämnat uppdraget till dem. -Vi ska gemensamt se till att våra barn får den bästa tänkbara rabatten att växa i så att de kan blomma ut och ge oss nöjet att se dem lyckas i gengäld-

Gör dom det? Våra politiska företrädare? Fullföljer de det uppdrag vi har gett dem? Ser dom till att barnens uppväxtrabatt har allt som behövs? Om inte… ska de då få fortsatt förtroende och nya välbetalda uppdrag år efter år.. Jag bara undrar.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *