Köp enligt Rayan Air

Jag den köpmodellen sprider sig. Det som saluförs “billigt” är en grundmodell. Men priset är lågt, så himla lågt att vi bara inte kan missa en så god affär, men… så kommer verkligheten..

När beslutet är fattat om köp så visar det sig att allt det där som jag trodde var självklart alltid är tillval och det kostar mumma. Sedan spelar det ingen roll om det gäller en flygresa, ett husköp eller ett bilköp.. Det är lika dant över allt..

Tillochmed Norrköpings kommun drabbas av detta då och då.. Nu senast så åker fotbolls EM för damer, i spalterna.. Norrköping står som delarrangör och när det belutet togs så var inte kostnaderna särskilt avskräckande. Men.. vartefter tiden har gått har det blivit tre gånger så dyrt.. och mer kommer det att bli, var så säker.

Hur kommer det sig att de kommunala beslutsfattarna går på det här gång på gång? För inte kan det väl vara en medveten strategi att gå in med en låg kostnad så beslutet blir fattat och sedan spä på med en det ena och en det andra, när det är försent att backa ur.. Det finns många som påstår att det är så. Jag läste kommentarerna till den här affären i NT idag och där var medborgarna inte nådiga.

Men värst av dem alla är Folkpartiets Mathias Sundin.. Trots att han sitter med i alla kommunens beslutsinstanser så har han missat alla dessa turer.. eller kanske blivit vilseförd.. Och nu är det för sent enligt Mathias Sundin.. han känner sig som gisslan i detta.. Stackars Folkpartister som inte har någon egen talan i de första besluten..

Men visst tyder det på att att det finns en konstig kultur i kommunen för detta är ju inte första gången det händer.

Och.. jag tänker med förskräckelse på vad de ska komma att kosta med en “Rockfestival” på gamla F13 Utgångsbudet är ju som bekant lågt…

Det vore skönt att slippa se våra kommunalråd stå med bekymrade miner och säga att Det visste vi inte.. För deras uppdrag är att veta… Annars finns det andra som är bättre på att veta.

God dag. det är gratis..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *