Nu får det vara nog.

Han tittar ganska strängt på mig. Ska du verkligen sätta dig där vid den där datorn igen. Du har ju inte tid.. Nä jag vet. Tiden tryter nu när jag är pensionär, eller rättare sagt på söndag när jag är pensionär. Jag hinner inte med allt som jag vill göra. Det är så mycket.

Jag ska i dagarna bestämma mig för vilken elleverantör jag vill ha.. Och om jag ska ha löpande eller bundet avtal. De svåraste är ju om jag ska binda eller inte för priset skiljer inte mycket. Det handlar om tiondels ören.. just tiondels. Det måste vara de omhuldade marknadskrafterna som gör att konkurensen inte fungerar.. Hur fanken kan alla leverantörerna ha samma priser.. De som säljer vattenkraft borde kunna vara i särklass billigast. De har en produktionskostnad på ca 3 öre/KW/h… Men vem säljer så billigt… Just det ingen. Närö vi får betala hutlöst mycket mer. Orsaken är, just det.. Den Förbannade avregleringen..

Ganska ofta ringer det telefonoperatörer.. de har alla helt enastående erbjudande.. Jag säger alltid, skicka ditt erbjudande med vanligt brev så jag kan läsa och jämföra i lugn och ro.. Nääe det går inte, telefonoperatörer vet inte hur man skickar brev, de kan bara prata i telefon. Och där ska jag också välja.. hur faan ska jag kunna det. Jag vet ju inte vad de pratar om. det är en massa G. åt alla håll. Å så är det något som Bits.. också ibland tillochmed kilo..bits. Det mesta är fritt svävande i luften… Mobilt bredband. säger de. Men jag vill ha ett vanligt abonemang på telefon, ett som kommer genom sladden i väggen.. Jag vill för tusan inte hålla på att välja mellan en massa saker som jag inte vet något om.. Förbannade avreglering..

Härom dagen var jag på apoteket.. Det var svårt att hitta något. Men så ficka jag veta. I ett köpcenter i Norrköping där var de.. Allihopa.. Men det finns inget där jag bor. Förr kunde jag gå till min vanliga affär, de var ombud för apoteket i Skärblacka. Visserligen kunde det ta två dagar innan min receptmedicin kom dit men vad gjorde det. Jag visste att den kom. Nu när jag äntligen hittade platsen där alla apotek håller till, så var det ingen…. som hade min medicin.. Men vi kanske kan beställa sa dom.. Men det kan ta någon vecka eller så.. Alltså de visste inte ens.. Ja sa du skit i det, jag får klara mig utan blodtrycksmedicinen. Det har gått bra i så många år förut så det får gå nu med… Ja men.. då kan du ju dö.. Ja det kan jag och där finns inget att välja på. Inte mer en nu eller lite senare. Ett val som jag inte behöver veta så mycket för att göra… Förbannade avreglering..

Nu försöker de pracka på oss LOV.. lagen om valfrihet… Vilket djävla otyg… Jag vill inte ha någon som helst valfrihet där jag inte vet vad jag ska välja och det kommer jag aldrig att vilja..

Han tittar på mig med stränga ögon… Just det jag har inte tid för alla dessa meningslösa val jag måste göra, så det får väl bli bloggen som får stryka på foten då.. Jag kommer nog bara att skriva den en gång i veckan i fortsättningen. Lördagar blir det nog..

Nu blänger han ordentligt på mig.. Han till och med morrar..Här finns det 30 kilo som bits.. Okey då jag ska sluta nu så vi kommer ut på hundens morgon promenad.. Där finns det ingen valfrihet.. Skönt.

God vecka på er..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *