Nu drar dom iväg.

Inte bara KD och Centerväljarna utan många andra också. Vid min dagliga morgonpromenad, ut till postlådan efter tidningen alltså. Såg jag en stor flock gäss på väg söder ut. Jag stod still en lång stund och lyssnade på den där de glatt trumpetande flög mot värmen. Den glädjen såg jag också i flygplanet för några veckor sedan. Då flög vi till Adriatiska havet, hyrde en segelbåt och njöt av värmen. På den flygresan stod också glädjen högt. Alla var glada och fulla av förväntningar.

Ja tidningen som jag hämtar in varje morgon, mitt husorgan Folkbladet, blir bara tunnare och tunnare men av någon outgrundlig anledning dyrare och dyrare.. Vissa dagar är Folkbladet en riktig tungviktare men då är den full av reklam..

Idag kunde jag iallafall läsa om att den djupt rotade avundsjukan och missunnsamheten mot varandra på Harstena tycks leva i all välmåga.. Ett nytt projekt för överlevnad som någon hittat på, försöker övriga stoppa med överklagan. Tänk så småsint, de fryser ut varandra så det blir väl flera som flyger söder ut snart.

Vårat hårt utfrusna stridsflygplan.. Jas eller Gripen… känner sig också illa åtgånget och flyger nu söder ut till Kroatien. De hoppas bli bättre mottagna där. Här i Svedala kan det ju bli så himla kallt att de inte klarar att flyga ens.. Så var det i vintras.

Kallt är det nog för den gamla damen som igår försvann från ett åldringsboende i Norrköping. Vi är oroliga sa personalen, “hon brukar försvinna men inte så här länge”… Det är tur att socialdemokraterna i Norrköping för ett år sedan, beslutade tillsätta en grupp vanliga människor som skulle formulera en socialdemokratisk.. syn på hur vår äldrevård skall vara utformad. För att stå i paritet med vår socialdemokratiska grundsyn.. Det kanske blir så att gamlingar får rymma ibland, bara det inte sticker till något skatteparadis… Ja det blir spännande att få höra gruppens mening.. när den nu blir klar.

Så, nu ska jag ta mig en längre promenad för att försöka bättra på konditionen. Men jag går utan Folkbladet, den väger ju så lite ändå. Jag kommer att tänka på den fina dyra Schweizerosten, som var så full av hål, att det strängt taget bara var en bit dålig luft.

Nåja, god dag på er alla.

PS: Den försvunna gamla damen har kommit till rätta. Nu får personalen i fortsättningen säga att Hon brukar vara borta länge.. men inte så här.. länge. DS

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *