Solen lyser ohejdat

På Marvikens kraftstation. Vårat oljeeldade kärnkraftverk.. Ja ja jag vet att det inte ens eldas olja där längre. Men ändå.. Ett stort kraftverk med all tänkbar infrastruktur bara står där. Tänk om Vattenfall istället fick order av vår riksdag att omgående börja framställa miljövänlig el av sol och vind. Det skulle gå att göra tidernas solenergianläggning där istället för att tillverka el i skitiga kolkraftverk i Tyskland. Eller producera livsfarligt avfall i våra kärnkraftverk. Det vore väl en fjäder i den Svenska hatten om vi satte igång ett sådant spetsprojekt.

Nääe istället vill de, Vattenfall med Centerpartiets Annie Lööf i spetsen, sälja hela Marviken till i stort sätt vem sjutton som helst.. Centerpartister i landet.. samlen eder och stoppa dessa försäljningsplaner..

Om någon vill åka tåg till Marviken, så går det inte. Det finns inga spår, men spår gör trafikverket.. att järvägsspåren iallafall den här vinter skall hållas i drift.. Kosta vad det kosta vill, som Emil i Lönnebergas pappa sa, när han köpte för fem öre kola.. Jag litar inte på trafikverket så jag bokar bussbiljetter den kommande vintern också..

Inget nytt under solen heller i mitt parti. En omorganisation i den politisk kommunala organisationen… gjordes. Men det vara bara de redan kända som flyttades om. Då riskerar men ju inte att få in några nya tankar i partiet. Det kan ju störa..

Men nu är det radiokaffe på gång. Trevlig helg..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *