Funderar på att flytta.

Funderar på att flytta till Norrköping.. Ja jag vet, jag bor ju redan i Norrköping men en bit ut på landet. Dock i Norrköpings kommun.

Näe orsaken till funderingarna är att jag tillsammans med ett gäng partikamrater, diskuterade aktuellt läge i våran kommun. Budgeten för 2013 är ju klubbad och klar och de flesta är missnöjda. Jag dristade mig till att i gruppen säga att det är konstigt besparingar görs på våran redan hårt åtgångna välfärds sektor medan övriga sektorer lever i välmåga.. Tex Flygplatsen som drar en himla massa skattepengar, vi har en mycket fin symfoni orkester, vi har en fin teater och inte minst en maffig fotbolls arena som kostar hur mycket som helst av skattemedel. Trots det håller den inte måttet.. Damernas fotbols EM kräver en ny gräsmatta på fotbollsplanen kostnad mera än 100000 kronor. Vi satsar stor belopp på en Rockfestival och vi ska bygga nya höghus, svindyra och med mycket fint läge..

“Jaameeen, det fattar du väl, att vi måste göra Norrköping attraktivt så folk flyttar hit” Utbrast en av mina partikamrater. Jo då det fattar jag. men är det då inte attraktivt med en barnomsorg i topp med små barngrupper, eller en grund och gymnasieskola i topp med små klasser och fina resultat, en kollektivtrafik som är så bra så att vi inte behöver bil för att komma till affärer och jobb, en fin äldreomsorg för våra gamla i samhället, trygghet på våra gator så man kan gå ut också på kvällstid utan att behöva vara rädd. Är inte detta viktiga saker..

Jo, för mig är det så. Jag tittar först på dessa faktorer innan jag bestämmer mig för att flytta till Norrköping. Jag är en ganska vanlig människa så därför tror jag att det finns många som tänker lika dant.

Har vi en bra barn omsorg då?? njae en del säger si och en del säger så. Skolan då? Näe den ligger långt ner på listan över bra skolor i landet, kollektivtrafiken då? Jo då den är bra iallafall i stan. Äldrevården då, njääe där stängs äldreboenden och platser försvinner…

Ja men, ropar en av mina partikamrater, vi har ju 30 lediga platser..i äldreomsorgen. Ok, men det läggs ner 60.. det går ju inte ihop sig.

Inget vidare alltså. Men det spelar ingen roll för det finns ingenstans att bo.. om man nu inte råkar vara miljonär.. för då finns det lite lägenheter, svindyra. Dessutom planeras det flera sådana lägenheter på kommunens bästa tomter.. svindyra alltså. Men vi vanliga människor med måttliga eller små inkomster… Nääe säger kommunens bostadssamordnare.. det finns inte några lägenheter i din prisklass, men det finns föralldel några lediga vandrarhem..

Så om man nu inte vill bo under några av Norrköpings nya svindyra broar, så är det ganska kört. Hur är det egentligen ställt med attraktionen i Norrköping

Je flytt då in´t dit ja..

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *