Entreprenörer..

Nu har vi sett exempel på “entreprenörskap”.. när människor i “utanförskap” tar saken i egna händer och gör något.. Läste om två långtidssjukskrivna och en långtidsarbetslös som resolut satte sig i bussen och åkte till Tyskland för att handla stora mängder sprit.. Om de nu vräker i sig all den här spriten själva så är det en social katastrof.. Dessutom är det ett våldsamt missbruk av skattemedel, det kostar nämligen mycket stora belopp för oss skattebetalare att ta hand om resultatet av spritmissbruk.. Därför blir det aldrig var och ens ensak.. hur mycket sprit man kolkar.. i sig.

Om det var en affärsresa där det gäller att bygga sin egen framtid och ta ansvar för sig själv, i god moderat anda, så är det oerhört omoraliskt och dessutom mycket olagligt.. Vilket det en är, så tror jag att alla som håller på så här, får krypa… till korset vartefter.

Appropå spritresor, så är det ju fullständigt onödigt. Nu säljer ju systembolaget hemkört… levererat vid dörren.

Appropå levererat vid dörren, så kan man lätt bli av med dörren.. I dagens Folkblad läser jag att det i Finspång, stjäls villor… Jo då, Folkbladet varnar för villatjuvar.. Och det är klart, det måste vara betydligt svårare att stjäla hyreshus som kan vara flera våningar höga..

Appropå flera våningar höga, så har SAS ledningen börjat ropa från sina höga hästar, förlåt högtflygande “planer” menade jag.. I den allra bästa Grekiska affärsstilen hotar de nu alla sina anställda.. Nu får ni betala för ledningens oförmåga, höga löner, höga bonusar, dyra representationsnotor och ett liv i lyx och flärd.. Annars går vi i konkurs.. Känns det igen, samma melodi som i Grekland. Jag tror inte att Grekland kommer att klara sig utan konkurs, trots att den grekiska regeringen nu tvingar ner sitt folk på knä i armod och fattigdom.. Inte heller SAS kommer att klara sig.. trots att de nu vill tvinga de anställda att betala för flera års oförmåga hos företagsledningen..

Ja säger bara det.. Gå inte på´t. Tittade föresten på Folkbladets försök att visa SAS händelser genom åren med hjälp av ett diagram… Det var det rörigaste jag sett.. Hur ska man kunna läsa ut ett dugg ur det diagrammet. Statestik är oerhört svårt, särskilt om man inte kan det..

God dag..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *