Märklig dröm.

Han stod där, inne i finrummet. Med ljusbruna äppleknyckarbyxor, gråa knästrumpor, stickad pullover, rutig skjorta och slips. Han sträckte fram handen och sa, kom in var inte rädd. Vi ska ha ett möte. Det är kommunfullmäktigeledamöterna.

Vi andra hade allihopa åkt till den lilla skogsjön för att bada. Något var kvarglömt “hemma” i den smålänska fädernesgården. Jag åkte hem för att hämta det. När jag kom in genom entredörren stod han där till vänster, i dörren in till finrummet. Full av respekt och ganska rädd, sträckte jag fram handen och hälsade. Det fungerade så, det var artighet som gällde mot de gamla. Han såg på mig genom sina runda glasögon med svarta bågar. Ja, som du vet har vi en hel del problem att ta hand om i mitt parti och vi ska nu ha ett möte med fullmäktegruppen för att se vad vi kan göra. Du får gärna sitta in och lyssna, det kan vara bra för dig.

Jag var rädd, visste inte hur jag skulle säga det, men jag var jätterädd. Jag gick försiktigt mot dörren, ingen hindrade mig. Jag mötte flera allvarliga herrar på väg in. Ute på trappan andades jag in den friska svala luften, underbart.

Där inne hade de, Bondeförbundet, sitt möte. Det var under ledning av min morfar.. Min morfar hade hälsat mig välkommen in på mötet, men… Han har varit död i en herrans massa år.

Jag vaknade, satte mig upp och kollade så att jag fanns, det hade varit en så påtaglig dröm så jag visste ju inte. Vad betyder nu detta?

God dag.

2 comments

  1. Kanske oron för “Partiet” är gemensam? Du skulle nog ha accepterat inbjudan och ev fått tips – fast, kanske inte – av Centerns utveckling har vi inte mycket att lära.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *