Mörker råder..

.. tyst det är i huset.. Just det tyst och.. mörkt. Hustrun har åkt till jobbet och jag har släckt alla ljus och de flesta lamporna också. Skönt med tystnade och mörker det skapar en bra miljö för att tänka.. Vad tänker jag på då..

Jo idag är det FN dagen för mänskliga rättigheter.

Just den dagen när EU ska få sitt ytterst tveksamma fredspris.. Vad har EU gjort för att skapa fred? Jag bara undrar. Oron är större inom EU än vad den någonsin varit. Och då… just då! säger svenska och utländska militära “experter” att EU måste skaffa sig en egen gemensam krigsmakt.. Vilket hån.. Fredspristagaren, skall skaffa sig en stor krigsmakt.. Och vem ska vi kriga mot då.. Kan någon förklara det?

Appropå mänskliga rättigheter. Här i sverige så tycker vi att vi har kommit långt med våra mänskliga rättigheter. Men hur använder vi dessa rättigheter.. Jo, fyra kvinnor som ska referera Nobelpris sändningarna i TV klär ut sig till män.. Just det.. dessa fyra vackra kvinnor klär sig i herrkläder. På en bild sitter den ena av dessa vackra kvinnor tillochmed som en man.. Är det mäskliga rättigheter så undrar jag vad uttrycket är värt..

En annan mänsklig rättighet borde vara att på sjukhusen få vård utan att utsättas för smittorisk.. Men faktum är att det är så skitigt på våra sjukhus så det är att föredra att bli opererad på MacDonalds.. De är mera noga med städningen än vad våra sjukhusledningar är.

Mina mänskliga rättigheter är inte så goda heller.. Det sista hustrun sa innan hon åkte till jobbet var att, ” i kväll åker vi till simhallen och motionssimmar..” Nej nej glöm det.. sa jag.. när hon hade stängt dörren.. Va fanken ska jag dit och göra, jag vill inte bada… Jag har ju en båt, för att slippa vara i vattnet. Ja vi får väl se hur det går med detta spektakel..

Nu ska jag i min stillhet fundera ut hur jag ska göra för att slippa skotta snö..

God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *