Dag med problem.

Det var ingen bra dag i dag.. Jo för en del var den säkert bra men jag gjorde ett undantag och tog bilen till Norrköping… Nödvändigt, för tågen är inställda för service inför julhelgen.. Ska väl vara i ordning för den händelse att Tomten väljer att åka tåg.. Nu är det väl snart bara tomtar som åker tåg.. alla andra, som har krav på att komma fram i tid väljer bilen istället.. Tomten har ju hela året på sig att ta sig fram. Flyga törs han ju inte.. hela rymden är full av “rymdskrot” som blockerar hans väg.. Så är det, för det säger dem på julkalendern.. Dessutom så passerar vi just nu ett område i rymden där det finns en herrans massa stenar.. de flyger och far åt alla håll, så att ta sig fram där.. verkar vara svårare än att ta sig fram med tåget.

Jag kunde inte heller ta bussen till stan, för det går ingen buss här ute i skogen.. Nänä jag vet, det går inget tåg heller.. Men, spårvagn då.. Det står en spårvagn i Tåby.. det måste vara ändhållplatsen, för den har stått stilla så länge… Den, spårvagnen har stått stilla så länge så jag kan inte se ett spår efter den längre… Man kan verkligen undra lite över Östgötatrafikens turlistor..

Jag tog alltså bilen.. Allt gick bra ända till Norrtull. Där var det så himla mycket trafik och så trångt, så jag hamnade i en “innerfil” och kom inte ur, så jag fick hålla mig i den “innre kretsen” vare sig jag ville eller inte. Jag stannade ibland och ville gå ut och förklara för mina medtrafikanter… men de bara tutade ilsket åt mig, så jag körde vidare.. Efter tredje varvet gick det plötsligt inte att styra. Djäklar kan det vara en cyklist som har fastnat mellan ena framhjulet och stänkskärmen.. De där rackarns cyklisterna tränger sig fram över allt.. Jag tog i som bara…. och då svängde det.. Rakt ut genom tre filer och ut på Stockholmsvägen. djäklar vad det tutades.. ja inte i flaskorna förståss utan i signalhornen.. Men , det gick ju bra så varför i herrans namn ska folk tuta så fort det är något..

Nu skulle jag stanna och ta bort cyklisten från framhjulet… men jag tordes inte.. Jag passerade just då stället där “Hells Angels” håller till.. för tänk om det är någon av deras motorcyklister, som sitter fast i mitt framhjul..

Längre fram borta vid “meconomen” ungefär, vågade jag stanna.. Men inte faan satt det någon cyklist där.. Det visade sig istället att en drivrem i motorn, den till generatorn och… servopumpen hade hoppat av.. utan servopump så går det skittungt att styra en modärn bil.. En hjälpsam yngling frågade mig, “men såg du inte att laddningslampan lyste, när den där remmen pajar så laddar inte generator”

Laddar och laddar… jag var så djäkla laddad själv så inte såg jag det inte. 2500 kronor senare såg jag till att ta mig hem till skogen igen. Jag ska akta mig noga för att åka till stan.. Jag gör som tåget… Jag ställer in..

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *