Mitt dagliga horoskop.

Ett evenemang står för dörren. Var sparsam men låt inte det hindra dig från att ha trevligt… Mitt horoskåp, det dagliga. Härom dagen fick jag frågan om jag tror på horoskåp.. Nänä naturligtvis inte, det är ju bara nys.. Det vet jag för jag läser horoskåpet varje dag.. Jaha, varför gör jag det då, om det nu bara är nys och utan grund.. Lite generat säger jag att jag inte vet riktigt.. Är det så att vi i vårt undermedvetna tror på något som är så himla ovetenskapligt..

I lördagens horoskop stod det, “Mycket av vad Jungfrun gör och säger uppmärksammas nu lite extra. Så tecknen råder dig att tänka dig för lite extra”.. Ja jag är alltså Jungfru men visst finns det väl då i min karaktär att tänka mig för lite extra, det gör jag ju jämt.. Nu blir det ju inget bra resultat av det och troligen är det inget som märks.. att jag tänker mig för lite extra. Tänk om jag bara tror att jag gör det..

Som tex på söndagskvällen. Vi, jag och min hustru samt hennes dotter.. min bonusdotter, var på jul konsert i Hedvigs kyrka. Kyrkokören och organisten stod för ett mycket fint och välljudande program. Strax innan konserten skulle börja fick jag sådan spontan lust att gå fram och provspela flygeln.. Ja visst sa min bonusdotter, gör det, mamma och jag är ju ändå vana att skämmas för dig.. Meen va, skulle då inte jag tänka mig för… Kanske inte ändå. En bit in i programmet sjöng de en låt, förlåt en psalm, som jag kan. Det är en av de få saker jag kommer ihåg från min skola.. den gamla goda skolan. Med hög och ganska klar röst stämde jag in i låten, jag kan den utantill. .. Ett hugg i min högra sida, det var hustrun som med en smäll, placerade sin vänstra armbåge där.. I vänster mungipa väste hon… du ska bara sjunga med i vers tre och fyra, inte nu… var tyst.

Hoppsan, jag hade inte tänkt mig för. Jag kanske inte är så bra på att tänka mig för.. Jag ska nog granska horoskopet lite ändå..

I Amerikat.. tror de inte på horskop. Där har var och en, en egen kyrka och en egen tro och akta dig om du inte tror på samma och… tror du på “Osamma”… blir du satt i fängelse direkt.. En skola hemsöktes i förgår av en av alla dessa olika troende… han sköt ihjäl en mängd av sina medmänniskor, mest barn. Vilken hemsk tragedi.

Nu måste det väl äntligen bli slut på att varje Amerikan får ha så mycket vapen han anser sig behöva.. Deras mänskliga rättighet anser de… En vapenivrare som uttalade sig sa att.. Detta hade inte hänt om lärarna i skolan hade varit beväpnade… Jag ska inte skriva vad jag tycker om dessa förbannade idioter.. för mitt horoskop sa ju att jag skulle tänka mig för lite extra…

Så nu sätter jag mig här en stund och tänker mig för lite extra. God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *