Juldagsmorgon glimmar.

Ja det kan man lungt säga. Både marken och luften glimmar. Plussgrader och underkylt regn ovanpå de isiga och snöiga vägbanorna. Då glimmar det.. Eller som det heter på Vångamål.. “Dä ä glint”

En sväng till affären, vörtlimpeförstärkning behövdes. Det var så himla glint på vägen så det blev ett äventyr. Men… hem kom jag. Och det var tur, för då kunde jag lyssna på Kungens jultal..

Säga vad man vill om monarkin men en bra kung har vi. Svårt att säga riktigt vad det är men.. jag gillar honom. Talet var dessutom bra, modernt och bra. Han talade om vår miljö. Hur viktigt det är att vi inte förstör livet på jorden.. Men jag tror att vi kan förstöra människans möjligheter till liv på jorden men inte naturens, Resten av allt levande på jorden kommer att klara sig. Det är bara vi själva som stryker med.

Enlig bondepraktikan.. så ska vi hålla kolla på vädret de första tov dagarna efter julafton. De återspeglar kommande tolv månaders väder. Helt nödvändig information.. det är ju dags att planera semestern 2013 nu. Men vilken månad blir det bästa semestervädret?

Ja idag har det varit plussgrader och inte så mycket nederbörd. Grått å trist å ingen sol… Så kan vi vänta oss hela januari alltså..

Ett lite problem finns… jag kommer inte ihåg om det är första dagen efter julafton eller första dagen efter jul.. som är den första… Faan också, där sprack semesterplaneringen.

Men segla ska jag.. Fick nämligen en GPS-plotter av hustrun i julklapp.. En gammal modell sa hon. Stämmer det är en jordglob.. Hur ska det gå att segla efter den… Skam den som ger sig..

God fortsättning.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *