Äntligen en vanlig dag.

Jag tycker att det är skönt med helgdagar, då är hustrun ledig och det blir alltid en massa saker vi ska göra. Aktiva dagar alltså…. Men nu är det så att jag är en långsamtgående man med bestämda vanor och rutiner. En sak itaget i rätt ordning är min melodi… Ja ja ibland kan jag göra undantag.. idag har jag tex borstat tänderna innan jag bäddade.. det brukar alltid vara tvärt om.. Och nu sitter jag här, men det är helt i sin ordning.. Så visst avviker jag ibland från mina rutiner. Men det är så skönt att det är en vanlig dag idag..

Om ca trettio minuter ska kortvågsradion igång. Trevliga kontakter med radioamatörer runt om i landet. Ett fint sätt att samtala på.. Här kan bara en i taget prata och när jag har sagt det jag vill så lämnar jag över till nästa.. Sådant är svårt i det vanliga livet, jag blir ofta avbruten.. Det beror nog på att jag inte fyller ut mina meningar med ääää elller öööö, därför blir det ibland några sekunders lucka i pratet och då är folk direkt där och avbryter. Ser jag en debatt på TV eller lyssnar i radion, så väntar de inte ens på en lucka.. de bara går igång och tjattrar i munnen på varandra.. och värst brukar programledarna vara.. jättejobbigt att lyssna på tocket pladder.. Så då stänger jag av..

Men det är klart, jag missar ju en del då också, idag tex, hörde jag att svininfluensen ökar… Jag trodde ju att det var framgångarna för Sverige Demokraterna de menade.. Men si.. det var fel. Det var den riktiga grisinfluensan de menade.. Usch då, det är ju nästan lika otäckt vilket av det det är..

Näe tacka vet jag Willys.. Livsmedels kedjan Willys, vi handlar där eller här eller hur man säger… I Söderköping på Willys alltså.. De sålde minsan inget fyrverkeri till nyår! Tack för det Willys. Det betyder att vi kommer att fortsätta att handla där. Bra grejor, hyfsat pris, gratis parkering och trevlig personal.. Å så ligger det ju nära till för oss. Vi härhandlar.. gärna.

Det är tur att vi inte handlar i Köpenhamn… för nu försvinner också den flyglinjen från Norrköping.. Det växlar så ofta mellan flygbolagen på Kungsängen i Norrköping så man kan säga att de växlar lika ofta som det passerar ett flygplan över våra huvuden.. För att hålla igång detta ivennerliga flygbolagsväxlande.. Betalar Norrköping kommunfullmäktige.. våra valda ombud, 30 miljoner i förlustbidrag om året. Här kan man tala om att pengarna flyger i luften.. Säg den dynamitard.. som inte njuter av det..

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *