Njutbart..

Jag har ägnat en lång stund av morgonen till att njuta.. Ja ja inte så! Näe jag har suttit och tittat ut genom fönstren mot öster. Gryningen var så fin idag. Himmlen färgades ljusrosa närmast horisonten och ovanför är den indigoblå. Mitt i detta flyger några molm omkring som öar i världsalltet. Vattnet, eller rättare sagt, isen speglar de här vackra färgerna. Ljusningen kommer så sakta så det knappast märks, plötsligt är det bara så ljust. Härlig morgon.

När jag sedan slog upp tidningen kunde jag där läsa en bra insändare av kommunalrådet i Norrköping, Bengt Céte. Inte för att jag håller med honom i sak så ofta, men jag tycker om hans sätt att kommunicera med oss kommunmedborgare. Han är den som oftast skriver i tidningen, så vi får veta varför det görs, ibland märkliga saker. Jag tycker att det hedrar Bengt Céte i synnerhet och Miljöpartiet i allmänhet.

Inte så njutbart att få höra att EU kommer att kräva böter av Sverige om vi inte gör så att luften i våra storstäder blir bättre… Ska EU komma här och mästra oss.. vi som är bäst i världen på nästan allting… Jasså.. Är vi inte. Nähä, det trodde jag..

Appropå njutbara saker, så läste jag i bladet att två kraftigt överförfriskade damer i 45 års åldern, under en flygresa försökte överfalla besättningen. De skulle till varje pris försöka ta sig in i utrymmet där man kör planet.. Kanske förstod de inte att cokpitten inte är vad de tror, utan bara en förarplats för flygplans chauffören. Nå, de njutningslystna damerna sattes av… inte på alltså, av övrig personal vid en kort mellanlandning. Där fick polisen ta hand om damerna.. Så slutledningen blir. Njut om du kan, men med en viss försiktighet.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *