Sol, vind och vatten.

Lördag morgon. 5 grader kallt, elmätaren snurrar på som attan. Varför gör vi så lite för att mota de dyra elkostnaderna.. Det har kommit till min kännedom, att Marvikens kraftstation är till salu.. Visserligen var det världens ända oljeeldade kärnkraftverk på sin tid men nu skulle vi kunna använda det bättre. Sol… sol energi, den ända energi som inte tar slut.

Låt oss använda Marviken kraftstation som experimentanläggning för solenergi. Den jättelika fasade kan kläs med en herrans massa kvadratmeter solpaneler. Här kan man testa olika modeller för att utveckla effektiva paneler. Det finns redan en färdig infrastruktur runt verket för elframställning. Så det ända som behövs är att någon tar ett initiativ.. Vem?

Jag hoppas att Norrköpings kommun kan vara den som tar tag i detta. Ta ledarskapet och i samarbete med Vattenfall, få fart på ett solprojekt. Det skulle väcka uppseende i stora delar av världen och placera Norrköpings kommun… inte på kartan, för där finns vi redan, men i ledande.. ställning när det gäller energiutveckling. Det vore väl en fjäder i hatten för oss… Eller hur?

Appropå el ja, det är hög tid för morgonkaffe nu.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *