Om jag hade pengar…

Då skulle jag åka till skottland. Glasgow, mitt i Wiskey destilleriernas klondyke.. Det är väl inte därför som Norrköpings politiska ledning åker dit hoppas jag. Tio politiker och tre tjänstemän åker för en kostnad på nästan etthundra tusen kronor… Ja för jag kan inte tänka mig att de flyger med Rayan Air, lågprisflyg. Nåja de har väl råd.. Norrköpings politiska ledning.. de sparade ju in en massa pengar på inköpsstoppet i december.. den lågavlönade personalens julbord blev inställt och dessa pengar täcker nog resan för vår politiska ledning… Om inte, så går det ju att ta ett nytt inköpsstopp nästa december..

Nu snöar det igen och det är inte måttlig heller. Så i dag blir det att hålla sig hemma.. Ut på vägen är ingen ide att försöka ta sig. Jag har ju gått in för den miljövänliga stilen med dubbfria vinterdäck. För att spara miljön.. Därför kan vi ställa in plogbilen också.. För om det inte går att ta sig fram så hjälper det inte med dubb heller. Då sparar också dessa miljöbovar.. miljö.. Inget slitage på vägarna och ingen förbränning av bensin och olja.. fossila bränslen..

Nä vi tar tåget istället, de går ju punktligt och nästan helt utan förseningar.. Men då har ju transportstyrelsen räknat bort de tåg som har blivit inställda pga att andra tåg kört fast eller gått sönder och de som gått sönder är väl heller inte medräknade. Sedan är det ju så att om man bara är en kvart försenad så är det ju inte mycket att bråka om, så därför räknas de bort som bara är en kvart försenade… Håhåjajaja.. vilken imponerande matematik… Tänk om Tage Danielsson hade varit kvar hos oss.. vilket nummer han hade kunnat gjort av detta.

Sannolikheten för en tågförsening är så lite så den är osannolik. I varjefall de dagar som det inte går några tåg och framförallt på transportstyrelsens kontor… Transportsyrelsen ja, de åker väl inte tåg. De flyger säkert.. Säker avgång, säker transport och säker ankomst.. Till flyget går det ju taxi..

Ta´t nu lungt idag.. stanna inne!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *