Personlighetsklyvning

Det är väl vad som händer i vår kommun just nu. När de högsta cheferna i kommunala förvaltningar ska löneförhandla då är det alltid JAG.. Jag kan, jag har utbildning, jag har ansvar, jag jag jag… Men, när Folkbladet upptäcker att det inte står rätt till (för någon annan tycks inte upptäcka det) då är det plötsligt inte JAG längre.. då är det kommunen eller kontoret.. Jag blir lite stött när jag läser i tidningarna att “Tekniska kontoret”.. hade köpt tjänser på grumliga grunder och.. “kommunen” har brustit när det gäller upphandlingsreglerna.. Så är det ju inte.. Ett kontor köper inga saker och går inte på fester med den som säljer tjänster inte heller en kommun.. Det är naturligtvis en person.. som gör det här. Samma person som annars berättar om sin förträfflighet har ansvaret nu också… Men så för sjutton säg det och skriv det… Chefen för tekniska kontoret har ansvar för detta.. Inte kontoret!

Nu är min bil lagad.. Bränsleinsprutningspumpen läckte. Så hemsk dyrt som bränslet är så vill jag ju inte att det ska rinna ut på backen utan att ha gjort nytta i motorn först. Ur miljösynpunkt är det ju också förkastligt. Nå jag kollade på flera verkstäder för att få veta vem som kunde fixa detta till lägsta pris. (upphandling alltså, dock inte kommunal) Jag blev mer och mer deppig av varje besök. Verkstädernas attityd var att.. Oj oj oj.. det där blir dyrt, hela pumpen måste bytas.. förresten så har vi så mycket att göra så du kommer att få vänta ganska länge. Det var tungt att höra… Dyrt som sjutton och vänta länge. Jag bestämde mig för att ta en kontakt till.. Där blev svaret, ” javisst inga problem, det fixar vi åt dig, du kan komma i morrgon”.. men sa jag, oroligt, vad kommer det att kosta då? Då svarde han, vi byter den del som läcker det är inga problem, jag har en gammal pump här som vi kan ta den delen ifrån…

Vilken underbar attityd.. Inga problem, vi byter inte hela dyra pumpen bara den del som är trasig.. Jag ni förstår vem som fick jobbet va?? Inga problem.. Skönt för min tunna plånbok..

Näe bank skulle man vara.. där hyvas det in pengar till höga löner, bonusar och till riklig utdelning till aktieägarna.. Men de har ju god draghjälp av vår moderata regering (Kapitalägarnas representant) För något år sedan så beslutade moderaterna att nu får ingen låna hela köpeskillingen vid ett husköp. Minst femton procent ska erläggas kontant.. Det betyder att det inte går att få bolån med fastigheten som pant och lägre ränta, till hela beloppet. Men till det som saknas kan man få ett så kallat blancolån med betydlig högre ränta.. Snacka om moderat draghjälp till kapitalägarna.. Bankerna gör just nu rekordvinster.. som vanligt..

God dag till er, men passa upp för blåsvädret..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *