Bakslag..

Det är lite märkligt att snö i februari kan kännas som ett bakslag.. Men söndagen med sitt underbara soliga väder med dagsmeja och fågelkvitter. Orsakade genast blodrusning och vårkänslor. Det är nästan som att bli förälskad. Plötsligt står hon bara där.. Vacker, ouppnåbar, skimmrande och med en aura av glädje runt sig. Visst.. det handlar om att se och njuta utan att något säga. Det kan vara svårt att låta bli, men om jag säger något.. vid min ålder, så blir det ett bakslag var så säker.. Vädret har sina jämlikar

Bakslag drabbar också de styrande i vår kommun.. Ett överskott på 170 miljoner enligt en politiker, ett mycket bra överskott… Sågas fullständigt av en annan politiker som menar att överskottet inte alls är något överskott utan det bara ser ut så… Ja det är inte lätt för en vanlig medborgare att hänga med i alla dessa svängar. Så här kan man snacka om bakslag..

Men om jag hade 170 miljoner i min plånbok skulle jag inte se det som ett underskott.. Var så säker.

En man i Linköping har blåst försäkringskassan på 5 miljoner genom att låtsas vara så handikappad att han var tvungen att få personlig assistan.. Så var det bara lögn.. Här skulle det sitta bra med rejält med BAKSLAG.. gärna offentligt på Stångå bron… där är det ju vanligt med blodbad.. Offentligt smisk på bara rumpan vore säker ett kännbart straff för en tocken tyken rövare.. På´n bara!

Appropå bakslag så har jag två glada hundar här igen.. Jag som trodde att det skulle bli en stillsam tid nu. Närå.. ut och gå, ut och lek i snön, samla pinnar och gömma mössan. Suck vilket djäkla slit.. Jag går ju ner i vikt av det här..

Allt bara för att den där matten.. inte skolmatten alltså utan hundarnas matte, var ute i yxbacken med skidorna och fick ett rejält… bakslag.. Nu är det kryckor som gäller.. Det är ju det jag brukar säga, sitt stilla ta det lungt och håll dig inne. Då minskar risken för bakslag på många sätt..

“Saliga äro de saktmodiga ty de skola besitta.. jorden” God dag..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *