Solen värmer.

Hunden och jag är på promenad. Vi sitter i skogen i en glänta bland träden och funderar. Solen lyser med mssor av KW på oss och vi trivs som fisken i vattnet.. Men det förståss.. vi är på ett skogsdrivningsområde… Ett hygge alltså. Ett jättelikt trädmördarmonster har gått fram genom skogen. Det var många träd som fick sätta livet till. Visserligen ligger trädens armar kvar, avsågade och nermosade i marken..

Appropå fisken i vattnet, så kunde inte EU ministrarna enas om att det är fördjävligt med dumpningen av uppdragen fisk, som deras stater håller på med.. För att inte fylla sina kvoter med billig.. fisk, så dumpas allt som inte håller högsta dagspris på marknaden. Det är en ryslig massa död fisk som dumpas tillbaka i havet till ingen nytta.. EU:s ministrar ger jag inget högt dagspris för. Fy vilka hänsysnlösa fiskmördare de är..

Funderar på avdrag.. Det närmar sig deklaration.. Men det finns inga lämpliga avdrag att göra för mig. RUT avdrag vore väl inte så dumt.. slippa att städa tex. Men det går ju inte. Med mina lilla lilla pensionsinkomst så är ett avdrag inget värt.. Dessutom har jag ju ändå inte råd med det… Det är bara de välbeställda som kan dra nytta av att dra av avdrag.. Jag får städa själv.

Det enda avdrag som jag kan göra är den dubbelstickade fodrade vintermössan.. Den drog jag av en stund i värmen från solen. Det kostade inget.. och det har jag råd med.

God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *