Tvärpolitisk fikagrupp…

En härlig konstellation. Gruppen består av olika politiska ideologier och spännvidden är stor och framförallt, spännande.

I går pratade vi om varför Norrköpings kommun inte tar chansen att radikalt, förnya stan när ostlänken ska byggas. Med en station vid Fiskeby istället för mitt i centrum.. skulle tågen spara massor med tid och vi skulle kunna bygga ett snabbt och modernt färdsätt mellan den nya stationen till den gamla och vidare till flygplatsen. Det skulle bli ett riktigt moderniseringslyft både för Norrköpings centrum och för miljön.. Vi får se hur det går.

Vidare så pratade vi om vilken fantastisk chans vi har just nu, att bygga en jätteanläggning för solenergi vid Marvikens gamla kraftstation på Vikbolandet. En underbar chans till utveckling av det enda förnyelsebara energislaget vi har.. Solenergi..

Här kan Norrköpings kommun ta initiativ till en gemensam satsning med tex Vattenfall och EON det vore väl att blicka framåt.. eller hur?

Ja som ni förstår, våran “tvärpolitiska fikagrupp” saknar inte samtalsämnen..

God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *