Spårlöst..

En lördag och söndag har passerat spårlöst.. I alla fall för mig. Vädret har varit underbart vackert med sol från en molnfri himmel.. ända tills jag stack ut näsan. Då rev den ilskna nordostan tag i mig, försökte förfrysa mina kinder och slita av mig jackan.. Hur kallt som helst. Jag insåg snabbt att det skulle bli en innesittarhelg.. till. Det har varit många sådana. Efter en kylig runda för att titta till båten på lördagen så blev det en brasa i kamin och tillblandande av en “jättestor Mojitos” en drink blandad på mynta, lime och blank rom och is, satte jag mig tillrätta vid TV´n. Försökte hitta något alternativ till melodifestivalen.. eller som språkförstörarna säger..”mellon”.. Det fans inget alternativ så det blev en bok om en jordenruntsegling istället och… TV´n i ögonvrån.

Annars kan jag konstatera att skolinspektionen inte är så glad över hur våra skolor fungerar.. Det är inte jag heller. Jag försöker ständigt påpeka kommunens ansvar för skolorna och skolresultaten.

Ett socialt projet i Norrköping har som mål att hjälpa kriminella som vill hoppa av kriminaliteten. De ska vidare försöka hindra nyrekryteringen till de kriminella gängen.. Men vem ska betala säger de ansvariga för projektet.. Ja min uppfattning är att det är skolan som ska betala… De har tillåtit ungdomar att misslyckas i skolan och kriminaliteten är priset för skolans underlåtenhet och bristande ansvar..

Nu vill jag bestämt säga att alla som misslyckas i skolan blir inte kriminella men… de som blir kriminella har nästa alltid en misslyckad skola bakom sig.. Så vem som ska betala är väl självklart..

Nu ska vi se om varmluften i söder, kan koppla ett grepp på “kung Bore” och mota ut honom från mattan.. norrut.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *